LIS in LogiSal (Loon- en pensioenaangifte Indien Service)

U kunt uw loon- of pensioenaangifte snel en bijzonder eenvoudig indienen met de LIS knop in LogiSal. Wanneer u in LogiSal een Loon- of pensioenaangifte heeft gemaakt, dan klikt u op de LIS-knop en via onze server wordt het document met de juiste certificaten verzonden naar de Belastingdienst of de Pensioenuitvoerder. Na verzending ontvangt u van LogiSal een ontvangstbevestiging.

Hoe werkt de LIS-knop?
Na afloop van het maken van de loon- of pensioenaangifte met LogiSal kiest u direct voor de knop LIS:

LIS knop voor indienen Loon- of Pensioenaangifte
LIS knop voor indienen Loon- of Pensioenaangifte

Vervolgens wordt het scherm LIS Connected Service geopend. Wanneer dit nog niet ingevuld is, dan vult u hier uw E-mailadres in. Dit is nodig om evt. foutmeldingen over uw aangifte aan u toe te sturen. Kies dan voor ‘Indienen’. Het document dat u wilt indienen is al toegevoegd als bijlage.

LIS Connected Service
LIS Connected Service

Ontvangstbevestiging
Na het indienen ontvangt u via de mail een ontvangstbevestiging (zie afbeelding).

In het geval dat de loonaangifte afgekeurd wordt dan ontvangt u ook een bericht. Dit kan even duren. De aangifte is dan wel direct door ons aangeboden, maar het kan even duren voordat de server van De Belastingdienst of Pensioenuitvoerder deze verwerkt in hun administratie. De Belastingdienst stuurt de inhoudingsplichtige ook een ontvangstbevestiging, mits het e-mailadres bij de Belastingdienst bekend is.

Kosten
Deze LIS service is kosteloos voor de eerste 15 berichten per jaar waarin wordt ingediend per licentiehouder. Alle extra berichten die u indient met LIS worden na afloop van het kalenderjaar aan u gefactureerd. U betaald dan een vast bedrag per aangifte (zie prijzen op logisal.nl). Het aantal werknemers dat op één aangifte staat is niet relevant, er wordt alleen het aantal aangiften geteld. Wanneer u een correctie indient, dan wordt deze wel geteld als een extra aangifte.