Menu

Update en installeren servercertificaten (LogiPoort)

LogiPoort gebruikt een keten van servercertificaten die ieder een eigen een verlooptijd hebben. Wanneer de certificaten zijn verlopen dan dient u deze te vernieuwen. LogiPoort zal een nieuwe update beschikbaar stellen. Nadat u de update hebt uitgevoerd dan dient u daarna de nieuwe certificaten zelf te installeren. 

De meest recente update is 11.1 van 7 november 2022. Het certificaat van de Belastingdienst is vanaf 2 november 2022 vervangen met een nieuw certificaat. 

 Updaten van LogiPoort: 

Controleer of u de meest recente update heeft door te gaan naar Info > Versie en informatie, en kies voor Update.  

Voer indien nodig de update voor LogiPoort uit. Tijdens het updaten wordt het certificaat automatisch geplaatst en geselecteerd in de instellingen. U krijgt een automatische melding wanneer er een update beschikbaar is wanneer u bij “Opties > Instellingen” een vinkje heeft staan bij ‘Check voor update bij start’. Als u dit nog niet had aangevinkt, dan kunt u (na het aanvinken) LogiPoort afsluiten en opnieuw opstarten. De Update gaat dan automatisch. 

Nu kunt u de nieuwe certificaten gaan installeren. 

 Installeren servercertificaten:

Bij de update zijn de onderstaande 3 servercertificaten meegenomen. Deze nieuwe certificaten moet u installeren: 

De stappen hieronder moet u voor elk certificaat afzonderlijk doen. 

Stap 1 -> Dubbelklik op het servercertificaat of klik met de rechtermuisknop op het certificaat en kies voor “Certificaat Installeren”. 

Stap 2 -> De wizard Certificaat importeren wordt geopend, kies voor Lokale computer en klik op volgende. 

Stap 3 -> Selecteer ‘Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan’ en kies met de knop ‘Bladeren’ voor “Vertrouwde basiscertificeringsinstanties” en klik op OK en vervolgens op ‘Voltooien’. 

Stap 4 -> U komt nu in het scherm De wizard certificaat importeren en u kunt op voltooien klikken. 

U heeft nu 1 certificaat geïnstalleerd, herhaal dit per servercertificaat totdat alle certificaten zijn geïnstalleerd. Wanneer u alle certificaten geïnstalleerd heeft bent u klaar.

U kunt de verkenner nu afsluiten met het kruisje.