Servercertificaten Installeren (LogiPoort)

Naast het PKI certificaat dienen er standaard servercertificaten geïnstalleerd te worden.
De servercertificaten staan standaard in de map Certificates in de map van LogiPoort.
Daar staan de standaard servercertificaten met .cer extensie. Deze dient u allemaal te installeren.

Om naar de map te gaan, kiest u in LogiPoort voor Info > Versie en Informatie en klikt u onder Locatie op het pad om naar de map van LogiPoort in de verkenner te gaan.
Open de map Certificates.

Daar staan de standaard servercertificaten.

Om de certificaten te installeren dubbelklikt u op het bestand of drukt u met de rechtermuisknop op een certificaat en kiest u voor “Certifcaat Installeren”.  Volg de wizard Certificaat importeren (Volgende > Volgende > Voltooien).
Na het installeren volgt de melding “Het importeren is voltooid”.

Installeer dan de volgende servercertificaten:

Deze certificaten leveren wij standaard mee met de LogiPoort update in de map Certificates.

Afhankelijk van uw certificaat verstrekker kiest u het certificaat van de provider. Op pkioverheid.nl vindt u alle overige certificaten.

Het certificaat ‘dgp2.procesinfrastructuur.nl_20220728’ geeft u aan bij Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort > Servercertificaat Belastingdienst (…).

Let op: Deze servercertificaten dienen per gebruiker geïnstalleerd te worden. Hetzelfde geldt voor het PKI-certificaat.

Alle servercertificaten vindt u ook op pkioverheid.nl

Zie ook: PKI Certificaat installeren