Menu

Servercertificaten Installeren (LogiPoort)

Voordat u LogiPoort voor de eerste keer kunt gebruiken zijn er een aantal onderdelen die u moet installeren of instellen. Dit zijn:

 

In dit artikel leest u alles over het installeren van de servercertificaten.

 

De map Certificates

Er zijn drie servercertificaten die u moet installeren om aangiften te kunnen versturen met LogiPoort. De servercertificaten hebben wij voor uw gemak meegeleverd met LogiPoort. U vindt ze in de map van LogiPoort. De standaard locatie is: C:\LogiPoort.

Open de map Certificates. In deze map staan verschillende servercertificaten. Voor u zijn alleen de volgende certificaten van belang:

Tip: Sorteer de bestanden op “Gewijzigd op” om de servercertificaten te vinden.

 

Installatie van een servercertificaat

U kunt de installatie op twee manieren beginnen:

Manier 1.

Klik met de rechtermuisknop het servercertificaat en selecteer “Certificaat installeren”.

Manier 2.

Dubbelklik op het servercertificaat:

Het bovenstaande scherm wordt geopend. Het kan zijn dat de Certificaatinformatie die u ziet niet overeenkomt met de tekst in de afbeelding.

Mogelijke variaties zijn:

  • “Er zijn onvoldoende gegevens om dit certificaat te controleren”, of
  • “Dit CA-basiscertificaat wordt niet vertrouwd. U kunt dit certificaat in het archief met vertrouwde basiscertificeringsinstanties installeren om er een vertrouwd certificaat van te maken.”

 

Deze meldingen verdwijnen na installatie van het certificaat. In plaats daarvan zult u de melding krijgen zoals getoond in de afbeelding.

In dit scherm klikt u op “Certificaat installeren…”

 

Stap 1: Het certificaat importeren

Kies “Lokale computer” en klik op “Volgende”.┬á

Het kan zijn dat u een pop-up krijgt waarin u toestemming moet geven om door te gaan. Klik op “Ja” om door te gaan.

 

Stap 2: De bestandslocatie

In dit scherm kiest u “Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan” en klikt u op “Bladeren…” om het juiste archief te selecteren.

 

Stap 2B: Het archief selecteren

Nadat u op “Bladeren…” heeft geklikt, krijgt u het bovenstaande scherm te zien. Selecteer “Vertrouwde basiscertificeringsinstanties” en klik op “OK”.

De pop-up wordt gesloten. Klik op “Volgende” om door te gaan.

 

Stap 3: Bevestiging van de instellingen + voltooien installatie

Dit scherm toont u een overzicht van de door u gekozen instellingen. Wanneer de instellingen kloppen, klikt u op “Voltooien” om de installatie van het certificaat af te ronden.

U krijgt de onderstaande melding te zien:

Als u aan het begin van dit artikel heeft gekozen om te dubbelklikken op het servercertificaat (manier 2) dan krijgt u weer hetzelfde scherm te zien. Deze kunt u sluiten.

De installatie van het geselecteerde servercertificaat is voltooid. Herhaal de bovenstaande stappen voor alle drie de servercertificaten.

Let op: Deze servercertificaten dienen per gebruiker geïnstalleerd te worden. Hetzelfde geldt voor het PKI-certificaat.

Op dinsdag 16 juli van 18:00 tot 24:00 vindt er bij Digipoort onderhoud plaats. Tijdens het onderhoud is het wel mogelijk om berichten aan te bieden, maar zal verwerking mogelijk langer duren.