Servercertificaten Installeren (LogiPoort)

Let op: De G3 certificaten zijn ingetrokken per 2021. Uw PKI-certificaat dient vervangen te worden naar G1. Neem hierover contact op met uw certificaat verstrekker.

KPN heeft een stappenplan hoe het vervangen in zijn werking gaat, die vindt u op deze pagina.

Het bericht van Logius leest u op deze pagina en een toelichting kunt hier downloaden (.pdf).

Naast het PKI certificaat dienen er standaard servercertificaten geïnstalleerd te worden.
De servercertificaten staan standaard in de map Certificates in de map van LogiPoort.
Daar staan de standaard servercertificaten met .cer extensie. Deze dient u allemaal te installeren.

Om naar de map te gaan, kiest u in LogiPoort voor Help > Versie en Informatie en klikt u onder Locatie op het pad om naar de map van LogiPoort in de verkenner te gaan.
Open de map Certificates.

Daar staan de standaard servercertificaten.

Om de certificaten te installeren dubbelklikt u op het bestand of drukt u met de rechtermuisknop op een certificaat en kiest u voor “Certifcaat Installeren”.  Volg de wizard Certificaat importeren (Volgende > Volgende > Voltooien).
Na het installeren volgt de melding “Het importeren is voltooid”.

Heeft u een PKI-overheid certificaat van G1 niveau? Installeer dan de volgende certificaten:

1. Root certificaat G1
  2. Domein certificaat G1
  3. Dienstverlener certificaat
    1. KPN G1
    2. Digidentity G1
    3. Quovadis G1

Afhankelijk van uw certificaat verstrekker kiest u het certificaat van de provider. Deze certificaten leveren wij standaard mee met de LogiPoort update (versie 10.6).

Het certificaat ‘dgp2.procesinfrastructuur.nl.cer‘ geeft u aan bij Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort > Servercertificaat Belastingdienst (…).

Let op: Deze certificaten dienen per gebruiker geïnstalleerd te worden idem voor het PKI-certificaat.

Alle servercertificaten vindt u ook op pkioverheid.nl

Zie ook: PKI Certificaat installeren