Vast bedrag als reservering

In LogiSal is het mogelijk een vast bedrag te reserveren. U dient een grondslag in te stellen die niet gebruikt wordt, een reservering en een looncode.
Reservering instellen
1. Ga naar werkgever > tab Reservering en selecteer een vrije reservering.
2. Vink actief aan en vul de naam en zet het percentage op 100%.
3. Selecteer een vrije grondslag om over op te bouwen (Tussen loon en netto).
4. Kies rechts voor de knop Grondslagen en verander de naam van de grondslag die u wilt gebruiken (Bijv.: Grondslag 8 naar Grondslag Vast).
5. Selecteer bij Looncode inhouding een lege looncode (die we hieronder aan gaan maken) en selecteer ook een lege looncode voor het uitkeren.
6. Sluit de werkgever.
Looncodes instellen
Ga naar Looncode en selecteer de looncode voor de inhouding (hierboven geselecteerd bij de reservering) en vul de naam in.
Kies voor soort 16 en vervolgens voor Geen koppeling en pas de journalisering aan naar wens (mag ook op 0 niets gekozen blijven)
Kies voor Geavanceerd en vink alleen de aangemaakte grondslag aan en vink onderdeel van de kostprijs uit > OK.
Selecteer de geselecteerde looncode voor de uitkering bij de reservering (zoals hierboven bij Reservering instellen) en stel deze in naar wens (bijv. bruto loon per periode).
Voeg vervolgens de looncode van de inhouding met het gewenste bedrag toe op tab loon e.d. bij de werknemer.