Medewerker App activeren voor de werkgever

Met de LogiSal Medewerker App kunnen de werknemers overal waar zij internet hebben bij hun loonstroken en jaaropgave. Zij hoeven niet meer te zoeken in oude e-mails of u te vragen om de loonstroken opnieuw toe te sturen. Handig voor iedereen.

Hiervoor hoeft u enkel per werkgever de LogiSal Medewerker App te activeren en per werknemer eenmalig een e-mailadres in te voeren.

Activeren voor de werkgever

Het activeren van de LogiSal Medewerker App doet u bij ‘Werkgever’ > tab ‘Export’ > tab ‘Versturen Slips’. Om gebruik te kunnen maken van de LogiSal Medewerker App dient u akkoord te gaan met de voorwaarden die van toepassing zijn.

Nadat u de medewerker app heeft geactiveerd, verschijnt de ‘LMA’-knop (LogiSal Medewerker App-knop) in het overzicht van de loonstroken of jaaropgaven. Hiermee verzend u de loonstroken en/of jaaropgaven naar de beveiligde server van LogiSal waarop de werknemers met hun App toegang tot hun gegevens krijgen.

Activeren nieuwe werknemer

Indien u via de LogiSal Medewerker App de loonstrook van een werknemer verstuurt die nog géén gebruikersaccount heeft, wordt er voor de desbetreffende werknemer automatisch een gebruikersaccount aangemaakt. De werknemer ontvangt een activatie e-mail met een link om eenmalig een wachtwoord aan te maken voor zijn/haar gebruikersaccount. De activatiemail wordt verstuurd naar het e-mailadres dat in LogiSal staat ingesteld bij de werknemer. Zodra het wachtwoord is aangemaakt, is het registratieproces voltooid en kan de werknemer gebruik maken van de app. Zie voor informatie voor werknemer kennisbankartikel: Gebruikersaccount voor werknemers.

Wijzigen e-mailadres van de werknemer

De activatiemail wordt verstuurd naar het e-mailadres dat in LogiSal staat ingevuld bij de werknemer. Wanneer dit e-mailadres moet worden gewijzigd, en er is eerder al een activatiemail naar het oude e-mailadres verzonden, dan dient u deze werknemer opnieuw te activeren. Het e-mailadres is de gebruikersaccount voor de werknemer. Er dient dan dus een nieuwe gebruikersaccount te worden geactiveerd.

Wijzig het e-mailadres in LogiSal bij de Werknemer op Tab Algemeen en klik daarna op de knop ‘Update LMA’. Er wordt dan een nieuwe activatielink verstuurd naar het juiste e-mailadres van de werknemer.

De werknemer stelt zelf zijn eigen wachtwoord in en vraagt dit zelf opnieuw aan wanneer het wachtwoord is vergeten. Hier heeft u als werkgever geen omkijken naar.

Meer artikelen over de Medewerker App: