LIS (Loonaangifte Indien Service)

U kunt uw loonaangifte snel en bijzonder eenvoudig indienen via LIS. LIS ontvangt uw mail en stuurt de loonaangifte direct naar de Belastingdienst of het pensioenfonds. U ontvangt van LogiSal een ontvangstbevestiging.

Kosten
Deze service is kosteloos tot 15 berichten per jaar per licentiehouder. Daarna betaald u per aangifte (zie prijzen op logisal.nl). Het aantal werknemers per aangifte is niet relevant. Een aangifte is een verzameling van alle werknemers.

Na afloop van het maken van de loon- en/of pensioenaangifte met LogiSal kiest u direct voor de knop LIS.

Vervolgens wordt het scherm van LogiMail geopend. Indien u een e-mailpakket heeft geïnstalleerd (zoals Microsoft Outlook) dan kunt u de aangifte direct versturen dmv dit pakket. Tevens heeft u de mogelijkheid om te versturen via SMTP. De vereiste gegevens kunt u raadplegen bij uw provider. Zie ook: E-mail instellingen

Ontvangstbevestiging
U ontvangt van LIS een ontvangstbevestiging.
In het geval dat de loonaangifte afgekeurd wordt dan ontvangt u van LIS ook een bericht. De Belastingdienst stuurt de inhoudingsplichtige ook een ontvangstbevestiging, mits het e-mailadres bij de Belastingdienst bekend is.

Handmatig versturen naar LIS
1. Klik op de knop XML opslaan.  (W selecteert de map van de werkgever en L selecteert de map van LogiPoort).
2. Sla het xml-bestand (de loonaangifte) op op een voor u bekende locatie.
3. Stuur een email naar loonaangifte@logihuis.nl en voeg het xml-bestand toe in de bijlage. De naam van het bestand mag niet gewijzigd worden.

Let op
E-mail verstuurd naar loonaangifte@logihuis.nl wordt NIET gelezen maar geautomatiseerd behandeld.