Menu

Branches (LogiSal)

LogiSal werkt met branches en fondsen. Een branche is bijvoorbeeld Schoonmaak. Een fonds is bijvoorbeeld de WW, maar ook Sohor premie (horeca) of pensioenpremie.
Als u een nieuwe werkgever maakt dan kunt u kiezen uit een lijst met opgenomen branches. Uw voordeel is dat u vrijwel niets meer hoeft te doen. Alleen de naw gegevens dienen aangepast te worden en u kunt verder met het toevoegen van werknemers.

Elke werkgever heeft 30 inhoudingen. 10 voor pensioenachtigen, 10 voor werknemersverzekeringen en 10 voor overige zoals sociale fondsen. Elke inhouding kan gekoppeld worden aan een fonds. Als u rechts op de regel van de inhouding klikt op Instellingen en dan helemaal rechts klikt op de tab Koppel, dan kunt u een koppeling maken tussen de inhouding en het fonds. De fondsenlijst wordt voor u bijgehouden en dankzij deze koppeling wordt vervolgens de werkgever ook weer bijgewerkt.
Voor een complete lijst van fondsen klikt u in menu Sectoren > Fondsenlijst. Deze lijst komt eerst op scherm. Op de eerste pagina’s ziet de koppelingen van alle werkgeversinhoudingen naar fondsen, daarna komen de pagina’s met een alfabetische opsomming van alle fondsen.
De fondsen en branches worden door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld en bijgehouden. Percentages en zo mogelijk ook de sector-risicocode worden door LogiSal ingevuld. Toch blijft u eindverantwoordelijk voor de inhoudingen. U bent verplicht de door ons verstrekte gegevens te controleren aan de hand van de door de uitvoeringsinstelling/Belastingdienst verstrekte gegevens.

In deze help vindt u van vele branches nog uitleg. Alleen branches met pensioenfondsen e.d. zijn in de help opgenomen. Dit betekent dus dat de lijst met branches in LogiSal groter is dan die in deze help.

 

Zie ook: Alle branches