Het binnenkomende bericht is ondertekend met een ander token

Volledige foutmelding:

Foutmelding: Het binnenkomende bericht is ondertekend met een ander token dan het token waarmee de hoofdtekst is versleuteld. Dit is een onverwachte fout.

Certificaatvervanging bij de Belastingdienst

Het certificaat van de Belastingdienst is vanaf 25 mei 2022 vervangen met een nieuw certificaat.

Update LogiPoort naar versie 11

Om dit probleem op te lossen kunt u LogiPoort updaten naar versie 11. Tijdens het updaten wordt het certificaat automatisch geplaatst en geselecteerd in de instellingen.

Melding voor nieuwe update

U kunt een melding krijgen wanneer er een update beschikbaar is.
Controleer bij Opties > Instellingen, of er een vinkje staat bij Check voor update bij start. Als dat vinkje aan staat krijgt u bij het opstarten van LogiPoort een melding wanneer er een update beschikbaar is.

U kunt ook zelf controleren als er een update is door te gaan naar Info > Versie en informatie, en kies voor Update.

Zelf het nieuwe certificaat plaatsen

1. Download dit certificaat en sla deze in de map Certificates op in LogiPoort. Het pad van LogiPoort vind je in LogiPoort via Info > Versie en informatie.
  2. Ga in LogiPoort naar Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort.
  3. Klik achter het veld bij ‘Servercertificaat Belastingdienst’ op de drie puntjes.
  4. Selecteer het zojuist gedownloade certificaat (dgp2-procesinfrastructuur-nl_2022.cer) en kies voor Openen.
  5. Sluit het instellingen scherm via de Ok knop.

Berichten in Postvak retour

Door de foutmelding zijn de berichten in Postvak retour gekomen. Na het updaten of het nieuwe certificaat geselecteerd te hebben, kunnen deze aangiftes opnieuw worden verstuurd.

Selecteer alle aangiftes en kies voor Verstuur selectie of kies voor Verzenden & ontvangen.