Foutmelding: Ongeldige providertype opgegeven. (LogiPoort)

Of: Invalid provider type specified.

Het is ons niet duidelijk waardoor deze foutmelding komt, maar wij weten wel hoe u het op kunt lossen.

Onderstaand hebben wij ontvangen van een klant:

U kunt het probleem oplossen doormiddel van het open-source programma OpenSSL te gebruiken.

U dient het PKI (.pfx) bestand om te zetten naar PEM.
Vervolgens kunt u het .PEM bestand weer terug converteren naar .PFX.

Het nieuwe .pfx bestand dient u dan opnieuw te installeren en te selecteren vanuit LogiPoort. Daarna moet het probleem opgelost zijn.

Bron: https://security.stackexchange.com/questions/84024/migrate-a-x509-key-using-ksp-cng-to-csp-cryptoapi-in-windows?rq=1

Wij bieden geen ondersteuning in het gebruiken van OpenSSL.