Loonsverhoging

Met behulp van de functie Loonsverhoging kunt u een automatische loonsverhoging op basis van een percentage verwerken in LogiSal. Voor één werknemer of voor alle werknemers.

LogiSal gebruikt hiervoor het loon in het tabblad Loon e.d. bij de werknemer. Als het loon in tabblad Loon e.d. eerst €3.000,00 was en u vult een loonsverhoging in van 10% dan is het loon na het volgen van de onderstaande stappen €3.300,00.

De loonsverhoging zal dus niet worden toegepast op eerdere boekingen maar alleen bij nieuwe boekingen en/of gewijzigde boekingen.

Belangrijk: Voordat u aanpassingen gaat maken is het belangrijk dat u een kopie maakt van de huidige administratie. Hoe u dit doet, leest u hier: Kopiëren (LogiSal).

Stap 1. Open Loonsverhoging en selecteer een werkgever

Ga naar het menu Jaarblok en kies “Loonsverhoging”. Het onderstaande scherm wordt geopend:

Kies een werkgever uit de lijst (links) en een werknemer uit de lijst (rechts) als u het loon van één werknemer wilt wijzigen. Klik daarna op de knop “Eén werknemer”. Wilt u het loon van alle werknemers wijzigen? Klik dan op de knop “Alle werknemers van deze werkgever”.

Stap 2. Kies een looncode of het schaalsalaris

Nadat u een keuze heeft gemaakt wordt er een nieuw scherm geopend:

In dit scherm kunt u in de linkerlijst de looncode selecteren waarvan u het bedrag wilt verhogen. Als u gebruikmaakt van het “Schaalsalaris” vink dan het vakje rechts van “Schaalsalaris” aan. Deze vindt u onder de lijst met looncodes.

Als er verschillende looncodes worden gebruikt bij de werknemers (bijvoorbeeld 100 Salaris en 102 Bruto uurloon) dan moet u voor iedere looncode apart het bedrag verhogen.

Let op: Als u niet de juiste looncode of “Schaalsalaris” kiest, dan wordt de loonsverhoging niet verwerkt.

Stap 3. Vul het percentage in waarmee u het loon wilt verhogen

In het veld “Percentage” vult u het percentage in. Als u 10 invult dan wordt het loon van de geselecteerde looncode of het schaalsalaris met 10% verhoogd.

Als u het vakje naast “Afronden op hele euro’s” aanvinkt dan wordt de uitkomst afgerond. Met behulp van de opties “Afronding naar boven” en “Afronding naar beneden” kunt u zelf bepalen of het nieuwe loon naar beneden of naar boven afgerond moet worden.

Als u alles naar wens heeft ingesteld klikt u op “OK”.

Stap 4. Het uitvoeren van de verhoging en een print maken

In het nieuw geopende scherm klikt u op “Start”.

In het veld ziet u dat het loon van werknemer Zuurstok van €3.000.00 is aangepast naar €3.300,00. Dit is een loonsverhoging van 10% en dat klopt met het ingevoerde percentage.

Tip: In de tekst boven het veld ziet u op basis van welke factor het nieuwe loon wordt berekend. Ook ziet u in deze tekst de gekozen looncode/Schaalsalaris.

Nadat u de loonsverhoging heeft uitgevoerd, kunt u op “Print” klikken om een overzicht van het resultaat te printen.

Als u na het uitvoeren van de loonsverhoging naar Werknemer > tabblad Loon e.d. gaat dan ziet u het nieuwe loon in het veld “Schaalsalaris” of bij de looncode terug.

In LogiPoort is de url van Capgemini veranderd. Zie hiervoor kennisbank LogiPoort: Updaten (LogiPoort)