Centric (LogiSal)

Centric verzorgt GEEN pensioenadministraties meer. Voor bedrijven in de branche Betonproducten Industrie met het pensioenfonds Betonproductenindustrie kan de UPA van Centric nog gebruikt worden. Deze worden dan verwerkt door Pensioenuitvoerder Appel. Zie voor meer informatie: https://www.betonpensioen.nl/werkgevers/gegevens-aanleveren/pensioenaangifte-doen-via-UPA/

Ga naar menu Periodeblok > UPA voor Centric.

Let op: LogiSal laat alleen de werkgevers zien waarbij boekingen zijn gedaan die onder Centric vallen. Alle fondsen met het Centric productkenmerk worden dan meegenomen. Zie hiervoor Werkgever> Inhoudingen> Dubbelklik pensioen> tab Behoort tot toont een productcode die begint met UPACEN.

Hoe stelt LogiSal een pensioenaangifte samen?

Wanneer u een pensioeninhouding koppelt met de fondsenlijst, wordt automatisch het juiste productkenmerk ingesteld. Deze productcode zorgt er voor dat deze inhouding in de pensioenaangifte op de juiste manier wordt verwerkt wanneer u een boeking maakt. Op basis van de informatie in de boekingen stelt LogiSal o.a. de pensioenaangiften samen. Wanneer u wijzigen doorvoert in de instellingen, maar daarna geen nieuwe boeking maakt, zal LogiSal ook geen nieuwe informatie in de pensioenaangifte zetten.

Zie ook: fondsenlijst

Inzenden via LIS

Tijdens het aanmaken van de aangifte kunt u op het scherm Inzender de optie ‘Inzending gaat via LIS’ aanvinken.  Ons relatienummer komt dan in het  aangiftebestand(.xml).

Voordat u de eerste keer indient, dient u toestemming aan te vragen om aan te leveren. Dat kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@pensioenaangifte.nl

Geef daarbij aan dat u het loonheffingennummer van de administratie wilt koppelen aan ons inzendaccount ( P40277882).

Inzenden via LogiPoort

Indien u nog geen inzendaccount heeft kunt u deze aanvragen via info@pensioenaangifte.nl. Vergeet niet de naam en het loonheffingennummer te vermelden in de e-mail.

Kijk voor de instellingen van Centric in LogiPoort op deze pagina.

Relatienummer van de Werkgever
Bij Werkgever > Algemeen kunt u het Relatie id pensioen uitvoerder invullen. Dat is het nummer behorende bij de werkgever. Dit nummer gaat mee in de aangifte zodat het pensioenfonds de werkgever herkend.

Correcties
Indien u een correctie dient uit te voeren over een voorgaand tijdvak dan dient u de  aangifte voor de betreffende periode opnieuw aan te maken en in te dienen. De eerdere aangifte wordt dan overschreven.