U kiest voor Jaarblok > Loonstaat.
De loonstaat kan voor één of voor meerdere werknemers opgeroepen worden. De loonstaat kan als wettelijke loonstaat worden aangemaakt, maar kan ook worden uitgebreid met aantal extra blokken die hieronder staan beschreven. Naast de Loonstaat is er ook een Verzamelloonstaat.
Onderwerpen (inhoudsopgave)
Wanneer u kiest voor ‘Alleen totaallijst van alle werknemers.’ dan krijgt u een overzicht met de totalen per werkgever (1 regel per werknemer). Anders krijgt u per werknemer een overzicht.
Wanneer u dit aanvinkt dan kunt u de totalen ook exporteren naar een ascii bestand. U kunt dit bestand in Excel importeren. Dit bestand kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor jaaropgaven naar pensioenfondsen e.d.
Het programma vraagt u een bestandsnaam en locatie op te geven. Alle geselecteerde blokken (behalve het eerste) worden naar het bestand ‘geschreven’. De veldnamen worden meegeschreven. Bij de conversie naar Excel geeft u aan dat de velden gescheiden worden door tekens. Dit teken is ‘punt-komma’.
De loonstaat zoals de Belastingdienst die wil zien, compleet met de kolomnummering staat standaard aangevinkt.
De LogiSal loonstaat toont de loonstaat van bruto naar netto. Dit blok laat de meeste standaard onderdelen van de salarisspecificaties zien zoals loon, loon voor de loonheffing, svw-loon, netto enz.
Alle inhoudingen zoals die bij de werkgever op de tab inhoudingen staan vermeld worden op de loonstaat opgenomen met per werknemer en per periode de ingehouden bedragen.
Alle werkgeverspremies van de inhoudingen zoals die bij de werkgever op de tab inhoudingen staan vermeld worden op de loonstaat opgenomen met per werknemer en per periode de bedragen.
Hier vindt u de cumulatieven (historie) van Afdeling, Cumulatieve of Periode berekening sociale lasten, Ziektedagen, Kostprijs, Leeftijd, Uren deze periode, Normale uren, Overuren, Parttime factor.
Als u deze optie activeert krijgt u de gelegenheid om 10 looncodes te benoemen waarvan de historie van deze werknemer(s) wordt afgedrukt. Wij adviseren u deze optie te proberen. U kunt bijvoorbeeld de looncode ‘auto van de zaak’ selecteren en een totaallijst printen van alle werknemers. Dan ziet u in één oogopslag wie er allemaal een bijtelling hebben.
Als u hier 1 of meer looncodes van de soort ‘overuren’ kiest dan kunt u daarbij opteren voor ‘inclusief aantallen’. Deze optie verschijnt rechtsonder. Dit is met name handig voor de sector Vervoer waar achteraf de overuren aan het pensioenfonds moeten worden doorgegeven.
Als u deze optie aan zet dan vindt u op de print een blok met de opbouw van de reserveringen gevolgd door een blok met de uitkeringen per reservering, afgesloten door de eindstand.
U ziet per werknemer, per salarisspecificatie, per mutatie de opbouw van 9 grondslagen en de kostprijs.
Ook de opbouw van de grondslag voor het vakantiegeld kunt u hier zien.
Deze lijst is zeer gedetailleerd en daarom kan de lijst ook erg lang worden.
Deze lijst is bij uitstek geschikt voor een aansluitingscontrole.
Mutatielijsten zijn handig om overeenkomsten en verschillen tussen boekingen van verschillende perioden te vergelijken. Deze lijst kunt u niet exporteren.