DigiPoortConnector GetServerCertificate (LogiPoort)

Foutoplossing foutmelding: “DigiPoortConnector GetServerCertificate” (LogiPoort)
Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden.

Dit komt omdat het servercertificaat niet goed is geselecteerd.

• Controleer of alle certificaten staan in de map van LogiPoort > Certificates zoals onderstaand:

Zo niet download ze dan en plaats ze in de map Certificates. Downloaden kan hier:

Servercertificaat_belastingdienst_G3_dgp2.procesinfrastructuur.nl.crt

Servercertificaat_dienstverlener_KPN_BV_PKIoverheid_Organisatie_Server_CA-G3.cer

Servercertificaat_domein_DomOrganisatieServicesCA-G3.cer

Servercertificaat_root_RootCA-G3.cer

• Installeer de certificaten. Dat kan met de rechtermuisknop > Certificaat installeren. Volg de wizard via de knop Volgende. En de laatste stap voor Voltooi. Wanneer de melding: Het importeren is voltooid.
    • Selecteer de certificaten in LogiPoort bij Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort. Dat kan door op de drie puntjes achter het veld te klikken en naar de map certificates te gaan.

Indien deze stappen allemaal juist zijn uitgevoerd kunt u kiezen voor Verzenden en Ontvangen en moeten de berichten in behandeling of verwerkt staan in plaats van postvak retour.