Foutmelding: Ongeldige providertype opgegeven. (LogiPoort)

Of: Invalid provider type specified.

Het is ons niet duidelijk waardoor deze foutmelding komt, maar wij weten wel hoe u het op kunt lossen.

Onderstaand hebben wij ontvangen van een klant:

U kunt het probleem oplossen doormiddel van het open-source programma OpenSSL te gebruiken.

U dient het PKI (.pfx) bestand om te zetten naar PEM.
Vervolgens kunt u het .PEM bestand weer terug converteren naar .PFX.

Het nieuwe .pfx bestand dient u dan opnieuw te installeren en te selecteren vanuit LogiPoort. Daarna moet het probleem opgelost zijn.

Bron: https://security.stackexchange.com/questions/84024/migrate-a-x509-key-using-ksp-cng-to-csp-cryptoapi-in-windows?rq=1

Wij bieden geen ondersteuning in het gebruiken van OpenSSL.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst