Om een woord te zoeken kiest u voor F3 of CTRL+F op het toetsenbord.

Belangrijke informatie LogiSal Leesmij 2021

Bent u een levensloopinstelling?

Als u een levensloopinstelling bent en u wilt de regeling beeindiging levensloop op 1 november 2021 toepassen, wilt u zich dan zo spoedig mogelijk bij ons melden?

ESS en Clouddossier

Onze Employee Self Service en Clouddossier stoppen in 2021 in verband met de veiligheid van data die wij op dit moment niet kunnen waarborgen. In juli lanceren we een nieuwe ESS waar we hopelijk ook de salarisspecificaties van oudere jaren in kunnen opnemen.
Gebruikers van Clouddossier adviseren wij te kijken naar MyEmma. Dit is een stuk goedkoper en naar onze mening goed, maar synchroniseert niet automatisch.

Helpdesk

Vriendelijk verzoek om zoveel mogelijk contact op te nemen via e-mail. Indien van toepassing het liefst met een kopie van de betreffende administratie.

Algemene vragen: info@logihuis.nl
Helpdesk: helpdesk@logihuis.nl

Wij zorgen ervoor dat u binnen een werkdag een inhoudelijke reactie krijgt. Alvast bedankt voor de medewerking.

Jaarovergang

Alle informatie en het stappenplan m.b.t. de jaarovergang vindt u op deze pagina.

Leesmij bij versie 1B

Centric 2021

U kunt UPA aangiftes van 2021 verzenden richting de nieuwe webservice van Centric.

Inzenden via LIS
Tijdens het aanmaken van de aangifte kunt u op het scherm Inzender de optie ‘Inzending gaat via LIS’ aanvinken.  Ons relatienummer komt dan in het  aangiftebestand(.xml).
Voordat u de eerste keer indient, dient u toestemming aan te vragen om aan te leveren.
Dat kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@pensioenaangifte.nl
Geef daarbij aan dat u het loonheffingennummer van de administratie wilt koppelen aan ons inzendaccount ( P40277882).

Inzenden via LogiPoort
Indien u nog geen inzendaccount heeft kunt u deze aanvragen via info@pensioenaangifte.nl.
Vergeet niet de naam en het loonheffingennummer te vermelden in de e-mail.
Kijk voor de instellingen van Centric in LogiPoort op deze pagina.

Landen

Als u werknemers heeft in landen met in de naam een e-met puntjes dan kan het zijn dat hier iets fout is gegaan. Werknemer overschrijft dergelijk landnamen met NL-Nederland. Wij hebben dat aangepast maar wij verzoeken u hierop te controleren. Onze excuses.

Leesmij bij versie 1A

Nagekomen

Grafisch (UPA PGB)

In de UPA aangifte werden jaarbedragen als regelingloon aangeleverd. Wanneer u nu een nieuwe UPA aangifte maakt worden de periodebedragen als regelingloon aangeleverd.

Capgemini terugkoppelingen

Met de huidige webservice van Capgemini is het niet mogelijk response berichten op te halen. Bij LogiPoort gebruikers blijven de aangiftes hangen in postvak in Behandeling. LIS gebruikers krijgen geen terugkoppeling over afkeuringen.
De status van de ingezonden aangiftes kunt u terug zien in het portaal van Pensioenfonds Detailhandel.

Capgemini is druk bezig met een nieuwe webservice. Wanneer die live staat zal het probleem niet meer plaatsvinden.

Zie ook Instellingen Capgemini (LogiPoort) en Capgemini (LogiSal).

Recreatie

De franchise is aangepast. Enkele kenmerken van het sociaal fonds zijn aangepast.  Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Dubbelklik Pensioen > tab Koppel en klik op Bijwerken %%. Doe dit ook voor het sociaal fonds en de excedentregeling. Eventuele berekeningen van januari moeten over.  Excuus voor het ongemak.

Schoenmakerij Lederwaren Textiel

Een aantal regelingkenmerken voor schoenmakerij, lederwaren en groothandel textiel zijn vervangen. In de fondsenlijst zijn die aangepast. Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Dubbelklik Pensioen > tab Koppel en klik op Bijwerken %%. Eventuele berekeningen van januari moeten over.  Excuus voor het ongemak.

Beveiliging

Sociaal fonds aangepast.

Huisarts

Franchise aangepast.

Bouw natuursteen

Opleidings- en ontwikkelingsfonds Afbouw
sector Natuursteen gewijzigd van 0,16 naar 1,6 %.

Bakker

Sociaal fonds gewijzigd van 0 naar 1%.

Installateur

Sociaal fonds svp koppelen met MN Sociaal Fonds Metaal en Techniek.

Notariaat

Percentages gewijzigd.

BPL

In het regelingoverzicht van TKP voor BPL (agrarische sector) staat bij minimumgrondslag NVT.

En in de tests die ons door TKP ter beschikking zijn gesteld is ook nergens sprake van een minimumgrondslag.
Nu blijkt dat BPL pensioen nog steeds wel rekent met een minimumgrondslag. TKP biedt u haar excuses aan.
Wij hebben de fondsenlijst aangepast (beschikbaar vanaf 22 januari). U dient dit zelf bij Werkgever aan te passen.
Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Pensioen > Dubbelklik BPL > tab Fran/Max > Bedrag minimumloon. Vul daar in 63.9038.

Metaal Techniek

MN WGA basis standaard motor/metaal: percentage is aangepast naar 0.4995 voor wg en wn.

Kinderopvang

Het percentage opslag bij Werkgever > Inhoudingen > Pensioen > Dubbelklik > tab Grondslag moet naar 10.

Controleer Sector

Bij het importeren uit 2020 is in de eerste versie een fout gemaakt waardoor het sectornummer niet mee is gekomen. Berekenen

controleert daar op. Ga naar Werkgever > Openen > tab Algemeen en klik rechtsboven op de knop W. Kies voor Nee en selecteer de sector.

BIK

Baangerelateerde investeringskorting.

Voor de vakkennis over dit onderwerp verwijzen wij u naar de site van de belastingdienst.

U verwerkt de BIK als volgt in LogiSal:

• Ga naar Jaarblok > Afdrachtvermindering.
  • Selecteer de betreffende administratie, de periode en periodedatum.
  • Selecteer categorie 3H Zeevaart
  • Vul bij Omschrijving iets in wat voor u zelf duidelijk is, bijvoorbeeld BIK.
  • Vul het bedrag van de afdrachtvermindering voor dat tijdvak in.
  • Klik op OK. Klaar.
  • Deze vermindering wordt automatisch meegenomen in de loonaangifte in het tijdvak waarin de datum valt.

Brexit

Zie ons artikel.

Branches

AVH karton

De voorwaardelijke regeling in de sector Karton komt te vervallen per 1 januari 2021. Regelingkenmerk U0557-1021 KFEVP.

Bakkers

Gaat naar (Upa voor) TKP.
Controleer svp bij Werkgever tab Diversen bij Systeem berekening loon:
Per dag moet geselecteerd staan: Werkelijke dagen
Per uur moet geselecteerd staan: 260.

Beveiliging

Hier zijn een aantal veranderingen doorgevoerd door het pensioenfonds. Na de import uit 2020 kunt u het beste de pensioenregels opnieuw koppelen met onze fondsenlijst:
Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Pensioenachtigen en dubbelklik de eerste regel.
Ga naar de tab Koppel, controleer de koppeling en klik op ‘Bijwerken %%’. Alle instellingen zijn nu goed. Doe dit ook met de 2e regel voor Pensioen Aspiranten.

Bouw

Alle zogenaamde 55-min regelingen zijn vervallen.
Ook vervallen is: Sociaal fonds O&O SFBW-BW.
Timmer: CovTim is vervallen.

In bestaande administraties dient u deze zelf Actief=uit te zetten. U dubbelklikt de inhouding en daar vindt u dit.

BPL

Controleer svp of bij Werkgever tab Diversen bij Systeem berekening loon per dag/uur gekozen is voor Werkelijke dagen (beiden).

Detailhandel

Dit valt vanaf 2021 onder (Upa voor) Capgemini. Voor Capgemini is dit nieuw en dat betekent helaas dat wij verwachten dat deze overgang niet zonder problemen zal gaan. Ook het testen (van LogiSal met Capgemini) gaat moeizaam en is medio december nog maar net begonnen. Er zijn onvolkomenheden in hun testprogramma.
Wij adviseren een bezoekje aan:
https://www.pensioenfondsdetailhandel.nl/uniforme-pensioenaangifte
U kunt zich daar aanmelden voor een webinar op 20 en 21 januari.
Leest u ook:
https://support.logihuis.nl/kennisbank/capgemini-logisal
Voor Optiek geldt dat er geen speciale pensioenregels meer zijn. U dient de koppeling te veranderen naar Detailhandel Pensioen OP algemeen.

Wij adviseren u te wachten met het insturen van UPA voor detailhandel.

Grafisch

PGB heeft in eerste instantie verkeerde %% doorgegeven. Op 13 januari zijn de juiste opgenomen.

Kappers

Controleer svp of bij Werkgever tab Diversen bij Systeem berekening loon per dag/uur gekozen is voor 260.

Levensmiddelenbedrijf

De VPL regeling (U0149-1007) is komen te vervallen.

Meubel en houthandel

Dit valt vanaf nu onder (Upa voor) TKP.

Nieuwe rekenmethode. TKP gaat rekenen op basis van werkelijke SV-dagen en verloonde uren in een periode.
In casu wordt het vast overeengekomen loon (regelingloon) eerst verminderd met de franchise, dan gedeeld door het aantal SV-dagen in het jaar en dan vermenigvuldigt met het aantal (voltijd) SV-dagen van die periode.
Omdat niet elke periode evenveel SV-dagen heeft, zullen de premiebedragen per periode verschillen.
Controleer svp of bij Werkgever tab Diversen bij Systeem berekening loon per dag/uur gekozen is voor Werkelijke dagen (beiden).

PHJ Houtindustrie en Jachtbouw

Dit valt nu onder (Upa voor) AZL.

Recreatie

Er is een pensioen-basis en een 9+ regeling. De inrichting is door TKP voorgeschreven. Helaas zijn ze niet automatisch aanvullend en zult u zelf de keuze tussen beide moeten maken als een werknemer met het loon boven het maximum van de basisregeling uitkomt en opteert voor de 9+ regeling. De keuze maakt u via Werknemer tab Instelling subtab Pensioenen.

Reiswerk

Valt vanaf 2021 onder (Upa voor) PGB.

Schilders

De OVOP regelingen zijn vervallen. U kunt ze in bestaande administraties uit zetten.
Voor het sociaal fonds gaat USAG voortaan zelf de pensioenaangifte doen. Dat gaat via Periodeblok > Upa voor USAG.

Slagers

Svp controleren bij Werkgever tab Diversen > Systeem berekening loon per dag en uur staat op ‘werkelijk’.

VLEP

Dit valt nu onder (Upa voor) AZL.
Alles van Vlep is nu ondergebracht in 1 branchemaster.
Svp controleren bij Werkgever tab Diversen of Systeem berekening loon per dag/uur staat op 260 (beiden).

Zorg en Welzijn

Kinderopvang: Verdeling premie is op 13 januari (weer) gewijzigd.