Capgemini (LogiSal)

Capgemini is vanaf 2021 uitvoerder van het pensioenfonds voor de detailhandel.

Ga naar Periodeblok > UPA Capgemini.

Let op: LogiSal laat alleen de werkgevers zien die onder Capgemini vallen. De selectie wordt gedaan op grond van het productkenmerk bij Werkgever > Inhoudingen > Dubbelklik pensioen > tab Behoort tot. Dit is normaal gesproken automatisch goed ingevuld.

Hoe stelt LogiSal een pensioenaangifte samen?
Wanneer u een pensioen inhouding koppelt met de fondsenlijst, wordt automatisch het juiste productkenmerk ingesteld (dubbelklik de pensioenregel > tab BehoortTot).

Dit productkenmerk zorgt er voor dat deze inhouding in de pensioenaangifte op de juiste manier wordt verwerkt.
Zie ook: fondsenlijst

Procedure bij Capgemini.
Ga naar https://www.pensioenfondsdetailhandel.nl/uniforme-pensioenaangifte
Het is mogelijk dat deze link op een gegeven moment niet meer werkt.

U dient zich bij Capgemini aan te melden. U krijgt nieuwe inloggegevens. Zie ook bovenstaande link.
Let op: de inlogprocedure bij Capgemini gaat of met e-herkenning of met inlognaam met wachtwoord in combinatie met een app. Dit betekent dat inloggen persoonsgebonden gaat worden. Dat kan in bedrijven en bij accountantskantoren een knelpunt worden bij ziekte. Houdt daar rekening mee.

Inzenden via LogiPoort
Ga naar Periodeblok > Uniforme Pensioenaangifte UPA Capgemini.
Volg de stappen en selecteer bij het Inzender scherm Licentiehouder aan.
Belangrijk is dat u het relatienummer hebt tijdens het aanmaken van de aangifte (scherm Inzender). Vul achter het Capgemini relatienummer uw eigen leveranciers-Id in.  Dit is hetzelfde als de inlognaam van het UPA account.

Kijk hier voor alle instellingen Capgemini via LogiPoort.

Inzenden via LIS
Zorg er eerst voor dat u in het portaal van Capgemini aangeeft dat u wilt inzenden via LIS (niet LogiPoort). Kies voor LogiSal (LIS).
De aangifte kunt u maken via Periodeblok > Uniforme Pensioenaangifte UPA Capgemini.
Volg de stappen via Volgende (niet Voltooi) en vink bij het Inzender scherm “Inzending gaat via LIS” aan.
Dit zorgt er voor dat ons relatienummer gevuld wordt in het aangifte bestand. Deze dient namelijk identiek te zijn als het nummer waarmee wij aanleveren.

Relatienummer van de Werkgever
Bij Werkgever > Algemeen kunt u het Relatie id pensioen uitvoerder invullen. Dat is het nummer behorende bij de werkgever. Dit nummer gaat mee in de aangifte zodat het pensioenfonds de werkgever herkend.

Correcties
Indien u een correctie dient uit te voeren over een voorgaand tijdvak dan dient u de  aangifte voor de betreffende periode opnieuw aan te maken en in te dienen. De eerdere aangifte wordt dan overschreven.