LogiSal Leesmij 2023

De versie van LogiSal bestaat uit het jaartal, kwartaalnr, kwartaalmaand en datum. Bijv. 2023-2B(2005) waarbij 2023 = het jaartal, 2 = tweede kwartaal, B = maand van het kwartaal (A = eerste maand van kwartaal, B = tweede en C = derde) en (2005) = 20 mei (maand 05) is de datum van de update.

Vragen over de Leesmij? Vriendelijk verzoek om zoveel mogelijk contact op te nemen via e-mail. Indien van toepassing het liefst met een kopie van de betreffende administratie. Zie voor meer informatie over updates ook kennisbankartikel: Updaten (LogiSal).

Algemene vragen: info@logihuis.nl
Helpdesk: helpdesk@logihuis.nl

Leesmij – 2023-4B

Versie 1411

Update installer met aanpassing voor automatisch bijwerken fondsenlijst. Heeft geen invloed op gebruiker, blijft werken met de meest recente fondsenlijst.

Leesmij – 2023-4B

Versie 0111

Melding verlenging LogiSal:

Uw abonnement wordt vanaf 1 december verlengd (tenzij u heeft opgezegd). U ontvangt begin december een e-mail van ons waarmee u uw nieuwe licentie kunt afrekenen in onze webshop. Eventuele wijzigingen (e-mailadres, opzegging) stuurt u naar info@logihuis.nl.

Leesmij – 2023-4A

Stipp wijziging

De pensioenregeling StiPP is aangepast op 2 punten. Hierover leest u meer in dit artikel

Leesmij – 2023-3A

Versie 2007

De uurloongrenzen van de jeugd-LIV per 1 juli zijn aangepast.

Leesmij – 2023-2C

Versie 3006

De bedragen voor het minimumloon per 1 juli zijn aangepast.

Leesmij – 2023-1A

Versie 1601

Helaas is in een vorige update een onjuist bronbestand voor fiscale premies (waaronder de kilometervergoeding, max grensbedragen en Aof premie’s etc.) gepubliceerd. Dit is hersteld in deze update.
Controleer uw gemaakte boekingen op onjuistheden en als dit het geval is, dient u de berekeningen overnieuw te maken. Onze excuses voor het ongemak.

Leesmij – Eerste versie

Belangrijk: Branche informatie (premiepercentages)

Let op: In de eerste versie van LogiSal (1A) kan het zijn dat nog niet alle premiepercentages zijn bijgewerkt. Wanneer wij wijzigingen in de fondsenlijst hebben verricht, krijgt u bij het opstarten van LogiSal een melding welke fondsen er bijgewerkt zijn die van toepassing zijn op uw administratie(s).

Eventueel kunt u de ingestelde premies van uw werkgever(s) controleren t.o.v. de fondsenlijst. Dat doet u via Sectoren > Controlelijst koppelingen inhoudingen met fondsen. Wanneer een ingestelde premie van een werkgever afwijkt t.o.v. de fondsenlijst, licht deze geel op. Vriendelijk verzoek om dit te controleren nadat er een update van de fondsenlijst heeft plaatsgevonden.

Alle fondsen direct bijwerken

Indien u alle fondsen wilt bijwerken zoals het in de fondsenlijst staat, kies dan voor Sectoren > Fondsen doorkoppelen naar alle inhoudingen van alle werkgevers.

Let op: Als u een inhouding heeft gewijzigd, staan de instellingen na deze optie weer terug naar de instellingen zoals het in de fondsenlijst staat.

Individueel inhoudingen bijwerken

U kunt een inhouding ook individueel bijwerken. Kijk voor het stappenplan op deze pagina.

Jaarovergang

Alle informatie en het stappenplan m.b.t. de jaarovergang vindt u op deze pagina.

BBL met uitzendbeding

Indien er sprake is van een uitzendbeding bij een BBL werknemer, dan dient u het hoge Awf tarief toe te passen. Bij Werknemer > tab Sociaal vindt u nu de optie “is uitzendbeding” indien de aard arbeidsverhouding “83 BBL” is. Als u deze optie aanvinkt, past LogiSal het hoge Awf tarief toe.

Nieuwe rubrieken Awf uitkering

Indien u een uitkering doorbetaald aan de werknemer, dient de Awf premie in de loonaangifte aangegeven te worden in de rubriek Awf uitkering. Dit doet LogiSal wanneer u bij Werkgever > tab Sociaal, Werkgeversbetaling aan heeft gevinkt.