Updaten (LogiSal)

LogiSal wordt onderhouden via een geavanceerd systeem van updates. Mits er een internetverbinding is en uw bescherming dit toestaat, controleert LogiSal zelf eenmaal daags (mits gestart) of er een update is. U krijgt in dat geval een melding.

Elke LogiSal gebruiker heeft automatisch recht op updates. Deze worden gratis via het internet (www.logisal.nl) ter beschikking gesteld.

Handleiding voor het installeren van updates

Kies in het menu Beheer voor Updates (internet verbinding vereist). Het hoofdmenu wordt gesloten en een apart programma wordt gestart om via het internet te controleren of er updates klaar staan. Klik op OK. Windows vraagt u Opslaan of Openen. Kies steeds voor Uitvoeren of Openen. Als de updatemodule is gedownload en opgestart klikt u op de knop START. De updates worden direct geïnstalleerd.

Buiten het programma om kan ook

Ga naar www.logisal.nl en klik op Download.
Ga naar Update LogiSal. U vindt hier de laatste update.

LogiSal bijwerken forceren

Mocht het updaten via LogiSal niet lukken dan kunt u het als alternatief proberen via Beheer > LogiSal bijwerken forceren.

Foutmelding: Fout 5:

startindex mag niet groter zijn dan de lengte van de tekenreeks. FRMLog 1- SubLog1Actief

Bovenstaande foutmelding geeft aan dat de laatste versie van Logisal niet wordt gebruikt. Bij Info – Versie en informatie controleren of de laatste versie wordt gebruikt. Anders deze updaten via Beheer – Update Totaal

Foutmelding: Silent Update

Omdat het normale update proces niet wordt uitgevoerd, wordt de versie niet bijgewerkt. U werkt met nieuwe bestanden, maar u ziet een oude versie staan. Via Logisal.nl onder Downloads kunt u de recente versie van Logisal 2023 downloaden.

De update bestaat uit een zip bestand en kunt u downloaden vanaf deze pagina (ziet u onderaan op de pagina onder de kop Updates).

Alle bestanden in de zip kunt u uitpakken in de hoofdmap van LogiSal (Info > Versie en informatie > Verkenner). Let er wel bij op dat het jaartal van de update en de map van LogiSal overeenkomen.

Na het uitpakken en overschrijven van de bestanden is LogiSal geüpdate. Enkel de modules van LogiSal worden overschreven en geen data van administratiebestanden.