Menu

Journaalpost (LogiSal)

LogiSal presenteert de boekhoudkundige weergave van uw salarisspecificaties in de vorm van een journaal. Het journaal per periode, tijdvak en een heel jaar worden samengesteld.

 

 

Als u print de perioden 1 t/m 3 dan krijgt u 3 journaalposten. Als u print het tijdvak 1 januari t/m 31 maart dan krijgt u 1 journaalpost. Ook de subsidies voor loonkostenvoordeel (LKV) kunt u (optioneel) in het journaal terug vinden. Deze bedragen kunnen op jaarbasis afwijken en er is geen rekening gehouden met bijvoorbeeld samenloop. Zie ook Specificatie LKV, LIV en JeugdLIV.
Grootboek
LogiSal is standaard uitgerust met een grootboekrekeningschema.
U kunt dat wijzigen of uitbreiden. Ga hiervoor naar deze pagina.
De grootboekrekeningen koppelt u aan looncodes en aan inhoudingen.
Afdelingen
De journaalpost wordt weergegeven in maximaal 100 afdelingen. U kunt deze afdelingen aanmaken via Werkgever > Afdelingen (rechts). Vervolgens voegt u deze toe bij Werknemer > Tab Algemeen.Let op: de afdeling gaat mee in de gemaakte salarisberekening, indien deze achteraf wijzigt dan dient u de boeking opnieuw te maken via Bereken > Historie > Wijzigen.
De geboekte eindheffing zult u terugvinden op afdeling 99. Voor het boeken en een specificatie verwijzen wij u naar Eindheffing.

 

Correcties
Als u een journaal print dan kunt u deze Boeken. LogiSal onthoudt deze boeking dan. Dit kan handig zijn als u de journaalpost al heeft geboekt in uw boekhoudpakket.Stel u maakt daarna een correctie. Dan gaat u weer naar journaal en print een journaalpost op van de betreffende periode en u activeert optie: ‘Aanvullende journaalpost’. Het gevolg is dat u alleen journaalpost krijgt van de correctie.
Als u de optie niet aanvinkt dan krijgt u gewoon een journaalpost van alle boekingen in die periode. Ook kunt u geboekte journalen via Historie zien en/of verwijderen.
Verkort Journaal

Het is mogelijk het journaal qua aantal posten te verkleinen. Bijvoorbeeld alle sociale lasten naar 1 rekening:

Ga naar Werkgever >  tab Inhoudingen subtab Werknemersverzekeringen.
  • Dubbelklik de eerste inhouding.
  • Ga naar tab Journaal
  • Verander debet naar 10 = Sociale Lasten
  • Verander credit naar 58 = LA Loonaangifte
Dit kunt u doen voor alle sociale lasten op deze tab.
Verder kunt u ook de loonheffing daarheen credit boeken.
Ga naar Bestand > Openen > Grootboek > Openen > Vaste Koppelingen
Kies aan de linkerkant voor Loonheffing gewoon. Zet deze ook op die grootboekrekening 58. Loonaangifte Dit kunt u ook doen voor bijzonder loon.