Menu

PMT (LogiSal)

PMT heeft in overleg met de pensioenuitvoerder gekozen voor invoering van de UPA-werkwijze per 1 januari 2025. Dat betekent een vertraging ten opzichte van de oorspronkelijke planning van 1 januari 2024. Voor het testen van de UPA-werkwijze blijkt PMT meer tijd nodig te hebben dan voorzien. Zie voor meer informatie:

https://www.pmt.nl/werkgever/pensioenadministratie/UPA/

De Uniforme Pensioenaangifte (UPA) is een standaard voor het volautomatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers/administratiekantoren en pensioenfondsen. Met de UPA wordt bijgedragen aan verdere lastenverlichting voor pensioenfondsen en –uitvoerders en voor werkgevers en hun administratiekantoren.

In voorbereiding op de overstap kunt u een lijst van werknemers met hun Burgerservicenummer en geboortedatum uitdraaien. Zie daarvoor dit artikel.

 

 

 

NAJAAR 2023

Ga naar menu Periodeblok > UPA voor PMT. (VOLGT najaar 2023)

PMT verzorgt de pensioenadministratie voor de bedrijfstak Metaal en Techniek.

Let op: LogiSal laat alleen de werkgevers zien die onder PMT vallen. De selectie wordt gedaan op grond van het product kenmerk bij Werkgever > Inhoudingen > Dubbelklik pensioen > tab Behoort tot. Dit is normaal gesproken automatisch goed ingevuld.

 

Hoe stelt LogiSal een pensioenaangifte samen?

Wanneer u een pensioen inhouding koppelt met de fondsenlijst, wordt automatisch het juiste productkenmerk ingesteld (dubbelklik de pensioenregel > tab BehoortTot).

Deze productcode zorgt er voor dat deze inhouding in de pensioenaangifte op de juiste manier wordt verwerkt.

Zie ook: fondsenlijst

Inzenden via LIS

Tijdens het aanmaken van de aangifte kunt u op het scherm Inzender de optie ‘Inzending gaat via LIS’ aanvinken.  Ons relatienummer komt dan in het  aangiftebestand(.xml).

Voordat u de eerste keer indient, dient u toestemming aan te vragen om aan te leveren. Dat kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@??????.nl Geef daarbij aan dat u het loonheffingennummer van de administratie wilt koppelen aan ons inzendaccount ( P40277882).

Inzenden via LogiPoort

Indien u nog geen inzendaccount heeft kunt u deze aanvragen via info@pensioenaangifte.nl. Vergeet niet de naam en het loonheffingennummer te vermelden in de e-mail.

Kijk voor de instellingen van PMT in LogiPoort op:    PAGINA VOOR INSTELLINGEN PMT LOGIPOORT volgt zodra UPA PMT klaar is (najaar 2023) (voorbeeld deze pagina).

Relatienummer van de Werkgever
Bij Werkgever > Algemeen kunt u het Relatie id pensioen uitvoerder invullen. Dat is het nummer behorende bij de werkgever. Dit nummer gaat mee in de aangifte zodat het pensioenfonds de werkgever herkend.

Correcties
Indien u een correctie dient uit te voeren over een voorgaand tijdvak dan dient u de  aangifte voor de betreffende periode opnieuw aan te maken en in te dienen. De eerdere aangifte wordt dan overschreven.

 

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst