Aangiften verzenden (LIS of LogiPoort)

U kunt Loon- en Pensioenaangiften rechtstreeks encrypted verzenden vanuit LogiSal met de LIS knop. Hierbij worden bestanden met de juiste format en PKI-certificaat versleuteld conform AVG wetgeving verzonden naar de Belastingdienst en een aantal UPA Pensioenuitvoerders. De eerste 15 verzonden berichten in een kalenderjaar zijn gratis, indien u meer dan 15 berichten verzendt, dan worden deze per stuk achteraf aan u gefactureerd.

Heeft u een administratiekantoor en verzendt u grote aantallen berichten, dan kunt u dat ook rechtstreeks via LogiPoort doen. U kunt dan blijven indienen zonder extra kosten. Dit kan vanaf ca. 35/50 werkgeversadministraties interessant zijn. U dient voor belastingstromen wel zelf te beschikken over een geldig PKIoverheid-certificaat.

Voorbereiding verzenden via LogiSal

Via de LIS-knop worden uw bestanden versleuteld en wordt het programma LogiMail geopend, waarmee via uw emailpakket de versleutelde aangiften worden verzonden naar onze servers. Daarop worden de bestanden weer ontsleuteld en met de juiste certificering aangeboden bij de Belastingdienst of Pensioenuitvoerder. Indien u een e-mailpakket heeft geïnstalleerd (zoals Microsoft Outlook of Gmail) dan kunt u de aangifte direct versturen. Tevens heeft u de mogelijkheid om te versturen via SMTP. De vereiste gegevens kunt u raadplegen bij uw provider. Zie ook: E-mail instellingen

Aangiften verzenden

U kunt kiezen uit 1 van de volgende knoppen:

Knop 1 – Opslaan in LogiPoort en LogiPoort openen
Knop 2 – Versturen naar LIS. Het .xml bestand wordt naar ons verstuurd en wij dienen het voor u in.
Knop 3 – .xml opslaan in de map van de werkgever
Knop 4 – .xml opslaan in postvak uit van LogiPoort

Loonaangiftes

De loonaangifte kunt u maken via de knop Loonaangifte.

Pensioenaangiftes

Via het menu in LogiSal kiest u voor Periodeblok. In dat menu staan meerdere pensioen-export mogelijkheden.

Inzenden via LIS

Volg de stappen en vink bij het Inzender scherm “Inzending gaat via LIS” aan.
Dit zorgt ervoor dat eventueel ons relatienummer gevuld wordt. Via LogiPoort gebruikt u uw eigen relatienummer, via LIS wordt ons relatienummer gebruikt. Het relatienummer wordt in het xml-bestand geplaatst en moet hetzelfde zijn als waarmee u inzendt.

Op het overzicht van de aangifte kiest u voor de knop LIS. LogiMail wordt dan geopend waarmee u de aangifte naar ons versleuteld kunt versturen.

Dient u in als administratiekantoor? Vul dan het relatienummer bij Instellingen > Gegevens licentiehouder. Dient u in als werkgever? Vul dan het relatienummer bij Werkgever > tab Algemeen.

Ga naar Periodeblok > kies de soort aangifte en volg de stappen. Selecteer bij het Inzender scherm hoe u in wilt dienen als licentiehouder of  werkgever.

Inzenden via LogiPoort

Meer informatie over het instellen in LogiPoort vindt u op deze pagina.