Menu

Aangiften verzenden (LIS of LogiPoort)

  • Wilt u inzenden via LogiSal? Lees verder in dit kennisbankartikel.
  • Wilt u inzenden via LogiPoort? Lees verder op deze pagina.
  • Wilt u inzenden via LIS Portaal? Lees verder op deze pagina.

 

Aangiften verzenden

U kunt Loon- en Pensioenaangiften rechtstreeks verzenden vanuit LogiSal met de LIS knop. Hierbij worden bestanden met de juiste format en PKI-certificaat versleuteld conform AVG wetgeving verzonden naar de Belastingdienst en een aantal UPA Pensioenuitvoerders. De eerste 15 verzonden berichten in een kalenderjaar zijn gratis, indien u meer dan 15 berichten verzendt, dan worden deze per stuk achteraf aan u gefactureerd.

Heeft u een administratiekantoor en verzendt u grote aantallen berichten, dan kunt u dat ook rechtstreeks via LogiPoort doen. U kunt dan blijven indienen zonder extra kosten. Dit kan vanaf ca. 35/50 werkgeversadministraties interessant zijn. U dient voor belastingstromen wel zelf te beschikken over een geldig PKIoverheid-certificaat.

Wilt u inzenden via LogiSal?

LIS knop voor indienen Loon- of Pensioenaangifte
LIS knop voor indienen Loon- of Pensioenaangifte

Via de LIS-knop worden uw bestanden versleuteld en wordt het programma LIS Connected Service geopend, waarmee de versleutelde aangiften worden verzonden naar onze server. Op onze server worden de bestanden weer ontsleuteld en met de juiste certificering aangeboden bij de Belastingdienst of Pensioenuitvoerder.

LIS Connected Service
LIS Connected Service

Aangiften verzenden

U kunt naast het verzenden van uw aangiften via de LIS-knop ook op andere wijze aangiften verzenden:

Knop 1 – Opslaan in LogiPoort en LogiPoort openen
Knop 2 – Verzenden via LIS.
Knop 3 – .xml opslaan in de map van de werkgever
Knop 4 – .xml opslaan in postvak uit van LogiPoort

Volg de stappen en vink bij het Inzender scherm “Inzending gaat via LIS” aan.
Dit zorgt ervoor dat eventueel ons relatienummer gevuld wordt. Via LogiPoort gebruikt u uw eigen relatienummer, via LIS wordt ons relatienummer gebruikt. Het relatienummer wordt in het xml-bestand geplaatst en moet hetzelfde zijn als waarmee u inzendt.

Op het overzicht van de Loon- of Pensioenaangifte kiest u voor de knop LIS.

Dient u in als administratiekantoor? Vul dan het relatienummer bij Instellingen > Gegevens licentiehouder. Dient u in als werkgever? Vul dan het relatienummer bij Werkgever > tab Algemeen.

Ga naar Periodeblok > kies de soort aangifte en volg de stappen. Selecteer bij het Inzender scherm hoe u in wilt dienen als licentiehouder of  werkgever.

 

Foutmelding: LIS connected service kan geen verbinding maken met het internet

LIS opent het programma LIS Connected Service om met een beveiligde internetverbinding de aangifte te versturen. Om de verbinding te testen voert LogiSal eerst een ping test uit. Wanneer deze niet goed is volgt er een foutmelding: “Er is geen verbinding met het internet”. Uiteraard checkt u eerst of u een internetverbinding heeft.
Wanneer u wel het internet op kunt, maar toch deze melding krijgt, dan kan LogiSal geen ping meten. Met een ping wordt een datapakketje verzonden via het protocol ICMP om de internetverbinding te testen. Wanneer LogiSal dan geen ping terug krijgt, dan wordt ook bovenstaande melding getoond.

Er zijn twee veelvoorkomende redenen dat de ping test niet werkt;

  • ICMP-blokkering: pings gebruiken het protocol ICMP, terwijl browsers meestal andere protocollen gebruiken zoals TCP/IP.  Firewalls kunnen zo worden geconfigureerd dat ICMP-verkeer wordt geblokkeerd. U test dit door tijdelijk de firewall uit te zetten en te kijken of de ping in uw applicatie dan wel werkt. Wanneer het dan wel werkt, hef dan de ICMP-blokkering in de firewall op en zet de firewall weer aan.
  • Admin rechten: voor het uitvoeren van de ping heeft de gebruiker toegang tot de netwerkresources nodig. Browsers hebben meestal geen admin-rechten nodig. Onderzoek of u de juiste rechten heeft voor het starten van de applicatie.
Ping test

Wilt u zelf een ping test uitvoeren in Windows: Open het Windows Startmenu in de linkerbenedenhoek van uw scherm, Typ CMD in het tekstvak (of in het Windows 8-menu) en selecteer vervolgens het programma ‘Opdrachtprompt’. Er verschijnt een zwart venster. Typ ‘ping www.google.ca’ in dit venster en druk op ENTER. De ping test wordt nu uitgevoerd.

Wanneer de ping test als resultaat “Timed out request” geeft, dan betekent dit dat uw verbinding op dit moment niet stabiel genoeg is om gegevens te verzenden. Het advies is om de modem te resetten en het vervolgens opnieuw te proberen.

 

Wilt u inzenden via LogiPoort?

Wanneer u grote aantallen verzend, dan kunt ook een eigen LogiPoort aanschaffen. Meer informatie over het instellen in LogiPoort vindt u op deze pagina.

Wilt u inzenden via LIS Portaal?

Wanneer u andere salarissoftware gebruikt waarmee u niet kunt indienen, dan kunt u een tegoed voor het LIS Portaal aanschaffen. Meer informatie over het instellen in LIS Portaal vindt u op deze pagina.

 

Op dinsdag 16 juli van 18:00 tot 24:00 vindt er bij Digipoort onderhoud plaats. Tijdens het onderhoud is het wel mogelijk om berichten aan te bieden, maar zal verwerking mogelijk langer duren.