The server has rejected authentication data sent by the client (LogiSal)

Fout 5: The server has rejected authentication data sent by the client

De meest voorkomende fout is fout 5: The server has rejected authentication data sent by the client. De foutmelding zegt het eigenlijk al. U heeft onjuiste inloggegevens ingegeven. Of uw e-mail adres is onjuist of uw wachtwoord. Als u het wachtwoord van uw e-mailadres heeft gewijzigd dient u dit ook nog aan te geven in LogiSal. Dat kan bij Instellingen > E-mailafzenders en SMTP.

Gmail (Google)

Deze fout zal bij een Gmail adres sinds versie 2020-3A niet meer voorkomen. Vanaf deze versie werkt LogiSal met het nieuwste beveiligingsprotocol (oAuth 2.0) van Google en authentiseert daardoor niet meer met een wachtwoord.

Kijk voor meer informatie in het artikel: E-mailen via oAuth 2.0

Oudere jaren van LogiSal (2020 en eerder)

Oudere jaren dan LogiSal 2020 maken gebruik van een verouderd protocol. Hierdoor dient u aan te geven in uw Gmail account dat u wilt verzenden via minder veilige applicaties.

Dat kan als volgt:

1. Login in uw Gmail account.
  2. Klik rechtsbovenin op uw profielafbeelding en kies voor “Je Google-account beheren”.
  3. Kies links voor tabblad Beveiliging.
  4. Scroll naar onderen en zet Toegang door minder veilige apps op Aan.

Heeft u een ander probleem met e-mailen?

Zie de categorie: E-mail problemen