E-mail met Google oAuth 2.0 (LogiSal)

let op: Deze module komt in september 2020 beschikbaar.

E-mailen via SMTP Google Gmail

Als u in LogiSal > Instellingen > E-mail instellingen aangeeft dat u wilt mailen met een smtp van Google (GMail) dan gaat dat proces voortaan als volgt verlopen:

Google opent een browser en komt eerst met een scherm met de vraag: Een account selecteren:

Selecteer het juiste account.
Als het door u gebruikte account er niet tussen staat klikt u op ‘Een ander account gebruiken’.
Als u bent ingelogd en het is eerste keer dat u LogiMail in combinatie met dit account gebruikt dan wil Google een bevestiging dat u de eigenaar/gebruiker van dit account bent.

LogiMail wordt binnenkort geverifieerd als veilige applicatie. Voorlopig dient u LogiMail echter nog handmatig toestemming te verlenen.

Google komt met de vraag om door te gaan of terug te gaan. Klik op ‘Geavanceerd’.

Klik op: ‘Ga naar LogiMail (onveilig)’ in het volgende scherm.

Geef in het dit scherm toestemming voor het verzenden.

Google toont een laatste scherm met ‘Bevestig je keuzes’, kies voor Toestaan.

Sluit de browser.

U krijgt gedurende het proces verschillende meldingen in uw inbox van Gmail of op de gekoppelde smartphone. Het is verstandig die te openen en aan te geven dat u dit inderdaad gedaan heeft.

De mail is nu verzonden.
Alle volgende mails zullen meteen verstuurd worden.
Het is mogelijk dat dit proces na een maand gedeeltelijk wordt herhaald.

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is iets wat een gebruiker in zijn/haar Google account kan aan/uit zetten.
LogiMail kan met deze functionaliteit werken met tweestapsverificatie.
Met andere woorden als je via LogiMail een mail wilt versturen via een Google account waar tweestapsverificatie aan staat, dan zorgt Google voor de afwikkeling via een browser.
U dient dan de gekoppelde smartphone bij de hand te hebben.