Sectorindeling en WHK (LogiSal)

Als u een nieuwe werkgever maakt dan kunt u kiezen uit vele branches (sectoren). De werkgever wordt compleet ingericht, inclusief de sectorindeling.

Ga naar Werkgever > tab Algemeen. In het midden vindt u een knop Sector met daarnaast in welke sector deze werkgever is ingedeeld. Als u op de knop Sector klikt dan krijgt u de mogelijkheid om de sectorindeling te wijzigen.

De feitelijke sectorindeling wordt gedaan door de Belastingdienst middels de Beschikking Sector en Risicopremiegroep.

U vindt de juiste sectorcode en risicopremiegroep(en) ook in de jaarlijkse Whk beschikking. U dient onze premie te controleren met die beschikking en indien nodig aan te passen.

De inhouding sectorpremie vindt u bij Werkgever > tab Inhoudingen > subtab Werknemersverzekeringen.
Dubbelklik de sectorpremie en ga naar de tab Koppel.
Daar ziet u met welke sectorpremie is gekoppeld.
Eventueel met de knop %% bijwerken adhv koppeling kunt u de inhouding bijwerken adhv van de fondsenlijst.

Het komt voor dat u achteraf sector en/of risicogroep moet veranderen.
Zie: Sectorpremies wijzigen

WHK met inhouding deel op loon van werknemer
Standaard wordt de werkgever ingericht met de WHK premie geheel voor rekening van de werkgever.
Maar LogiSal heeft ook de %% als u de helft van de premie WGA op het loon van de werknemer wilt inhouden.
Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Werknemersverzekeringen > Dubbelklik de WHK.
Ga naar de tab Koppel en selecteer de WHK met inhouding. Die vindt u altijd 1 regel onder de standaard WHK.
Klik op de knop %% Bijwerken.
U hoeft dit maar 1 keer te doen. Elk jaar krijgt u nu vanzelf de juiste %%.