Sectorindeling en Whk premie (LogiSal)

Wanneer u een werkgever nieuw aanmaakt in LogiSal, dan kunt u kiezen uit vele branches. De werkgever wordt compleet ingericht, inclusief de bijbehorende sector.

Bij Werkgever > Algemeen staat in welke sector deze werkgever is ingedeeld. Als u op de knop Sector klikt dan krijgt u de mogelijkheid om de sectorindeling te wijzigen.

De feitelijke sectorindeling wordt gedaan door de Belastingdienst middels de Beschikking Sector en Risicopremiegroep. U vindt de juiste sectorcode en risicopremiegroep(en) ook in de jaarlijkse Whk beschikking. U dient de Whk-premie te controleren met die beschikking en indien nodig aan te passen.

De inhoudingen sectorpremie vindt u bij Werkgever> Inhoudingen> Werknemersverzekeringen, op de regel WHK. Om de sectorpremie bij te werken aan de hand van onze fondsenlijst premies dubbelklikt u op de WHK en gaat u naar de tab Koppel. Daar ziet u met welke sectorpremie is gekoppeld en werkt u dit bij met de knop ‘%% Bijwerken adhv koppeling’.

Het komt voor dat u achteraf de sector en/of risicogroep moet veranderen van de Belastingdienst. Zie hiervoor: Sectorpremies wijzigen.