Cumulatieven (LogiSal)

Als u de werknemer heeft geopend ziet u rechts de knop: Cumulatieven.

Dit gebruikt u voornamelijk wanneer u een administratie over heeft genomen.

Let op!

Wanneer u begint met verlonen voor een bestaande administratie, dan dient u in elk geval het saldo van het vakantiegeld mee te nemen. Dat kan bij Werknemer > Reservering. Zie ook: Reserveringen

Soms komt het voor dat u een loonadministratie midden in het jaar overneemt.
Wij adviseren u om alle boekingen van het hele jaar overnieuw te doen in LogiSal Zie: Schaduwdraaien

Dit is voornamelijk handig om correcties in de loonaangifte e.d. alsmede toepassing van de VCR.

Als u dat niet wilt of kunt:
Dan dient u de tot dat moment opgebouwde cumulatieven in te voeren. Ook dat kan bij Cumulatieven in de werknemer. Vergeet niet dat de inhoudingen met een – ingegeven moeten worden (geldt ook voor loonheffing).
In het algemeen raden wij deze methodiek af. Beter is het om alle lonen van het hele jaar over te doen.

Cumulatieven inhoudingen

Het is mogelijk om premies die u inhoudt dmv looncodes mee te laten tellen bij de cumulatieven.

Een voorbeeld met Wia-premie:

Ga naar Werkgever tab Inhoudingen.

Dubbelklik de derde inhouding en verander de naam in Wia-premie.

Sluit de werkgever.

Ga naar looncode en klik op looncode 176. Vul de naam in.

Klik op soort ’16 Handmatige pensioen’.

In het scherm Fijninstelling dat dan komt kiest u voor 3.

In het scherm LogiSalKoppeling kiest u voor de inhouding die u net heeft gemaakt.

Alle premies die u nu onder deze looncode inhoudt komen bij de cumulatieven.

Let op

Op deze tab worden NIET weergegeven de cumulatieven van de verloningen van een werknemer tot dit moment. LogiSal houdt dat niet bij waardoor u flexibel blijft in het maken en verwijderen van slips (boekingen).