Update en installeren servercertificaten (LogiPoort)

LogiPoort gebruikt een keten van servercertificaten die ieder een eigen een verlooptijd hebben. Wanneer de certificaten zijn verlopen dan dient u deze te vernieuwen. LogiPoort zal een nieuwe update beschikbaar stellen. Nadat u de update hebt uitgevoerd dan dient u daarna de nieuwe certificaten zelf te installeren.

De meest recente update is 11.1 van 7 november 2022. Het certificaat van de Belastingdienst is vanaf 2 november 2022 vervangen met een nieuw certificaat.

Updaten van LogiPoort:

Controleer of u de meest recente update heeft door te gaan naar Info > Versie en informatie, en kies voor Update.

Voer indien nodig de update voor LogiPoort uit. Tijdens het updaten wordt het certificaat automatisch geplaatst en geselecteerd in de instellingen. U krijgt een automatische melding wanneer er een update beschikbaar is wanneer u bij “Opties > Instellingen” een vinkje heeft staan bij ‘Check voor update bij start’. Als u dit nog niet had aangevinkt, dan kunt u (na het aanvinken) LogiPoort afsluiten en opnieuw opstarten. De Update gaat dan automatisch.

Nu kunt u de nieuwe certificaten gaan installeren.

Installeren servercertificaten:

Bij de update zijn de onderstaande 3 servercertificaten meegenomen. Deze nieuwe certificaten moet u installeren:

De stappen hieronder moet u voor elk certificaat afzonderlijk doen.

Stap 1 -> Dubbelklik op het servercertificaat of klik met de rechtermuisknop op het certificaat en kies voor “Certificaat Installeren”.

Stap 2 -> De wizard Certificaat importeren wordt geopend, kies voor Lokale computer en klik op volgende.

Stap 3 -> Selecteer ‘Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan’ en kies met de knop ‘Bladeren’ voor “Vertrouwde basiscertificeringsinstanties” en klik op OK en vervolgens op ‘Voltooien’.

Stap 4 -> U komt nu in het scherm De wizard certificaat importeren en u kunt op voltooien klikken.

U heeft nu 1 certificaat geïnstalleerd, herhaal dit per servercertificaat totdat alle certificaten zijn geïnstalleerd. Wanneer u alle certificaten geïnstalleerd heeft bent u klaar.

U kunt de verkenner nu afsluiten met het kruisje.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst