UPA voor PFZW (LogiSal)

Voor het aanmaken van een UPA voor PFZW Zorg en Welzijn kiest u in LogiSal voor Periodeblok > UPA voor PFZW

Let op: LogiSal laat alleen de werkgevers zien die onder PFZW vallen. De selectie wordt gedaan op grond van het productkenmerk bij Werkgever > Inhoudingen > Dubbelklik pensioen > tab Behoort tot. Dit is normaal gesproken automatisch goed ingevuld.

Let op: U kunt de berichten indienen via uw eigen LogiPoort of via de LIS-knop in LogiSal. Bij inzending is het belangrijk dat u het Zorg Welzijn relatienummer gebruikt, dat wordt inhoudelijk in het xml geplaatst.

Bij inzenden via LIS moet het Zorg Welzijn relatienummer hetzelfde zijn als het Relatienr inz Pensioenfonds waarmee u inzendt. Het relatienummer kan ingevuld worden bij Instellingen > Gegevens licentiehouder > Zorg Welzijn relatienummer.

Inzenden via LogiPoort
Ga in LogiSal naar Periodeblok > Uniforme Pensioenaangifte UPA Zorg en Welzijn. Volg de stappen en selecteer bij het Inzender scherm ‘Licentiehouder’. Belangrijk is dat u het relatienummer hebt gevuld bij Instellingen > Gegevens licentiehouder. Vul achter ‘Relatienummer Inz Pensioenfonds’ uw eigen relatienummer van PFZW in. Dit is hetzelfde als de inlognaam van het UPA account. Het UPA account vindt u op www.pfzw.nl in Mijn Organisatie. Let op: Dit is niet de login zelf van Mijn Organisatie maar een apart UPA account. Kijk voor meer informatie op deze pagina van PFZW om een UPA account aan te maken.

Relatienummer van de Werkgever
Voer in LogiSal bij Werkgever > Algemeen het ‘Relatie ID Pensioenuitvoerder’ van de Werkgever in. PFZW noemt dit het ‘Organisatienummer’ en het is maximaal 6 cijfers. Deze nummers kunt u vinden in Mijn Organisatie bij PFZW.

Instellen LogiPoort
In uw eigen LogiPoort dient u dan de instellingen nog aan te passen. Zie hiervoor het kennisartikel: https://support.logihuis.nl/kennisbank/instellingen-pfzw.

Voor algemene informatie over verlonen e.d. gaat u naar branches > Zorg en Welzijn.

Correcties:
In de pensioenaangiften worden geen correcties opgenomen. Als u een pensioenaangifte samenstelt controleert LogiSal tegelijk alle voorgaande perioden en signaleert het als er verschillen zijn. U wordt dan gevraagd die betreffende periode eerst apart nog een keer in te dienen. Dat is van groot belang voor de controle achteraf over het hele jaar.

Opnieuw indienen:
1. Een tijdvak opnieuw indienen terwijl u nog niet voor latere tijdvakken al een aangifte heeft ingediend, dan kan dat gewoon. Het pensioenfonds verwerkt deze nieuwe aangifte en gooit de oude helemaal weg.

2. Een tijdvak opnieuw indienen terwijl u al latere tijdvakken heeft ingediend (bijvoorbeeld u wilt april opnieuw doen, maar t/m augustus is al ingediend), dan zal LogiSal er automatisch een correctiebericht van maken.U klikt dan op Ja. De aangifte wordt als een aanvulling op de bestaande ingezonden. U dient dan zelf te controleren of er intrekkingen gedaan moeten worden.