Foutmeldingen (LogiSal)

Wanneer LogiSal een foute (onmogelijke of onverwachte) invoer signaleert, dan wordt een scherm met ‘LogiSal Foutmelding’ getoond.

Hierin onderscheiden we 2 soorten namelijk: Foutmeldingen en Waarschuwingen.

Lees de LogiSal Foutmelding of Waarschuwing en herstel de invoer in het scherm waarop u de foutmelding te zien krijgt. Volg in eerste instantie altijd de instructies in het invoerscherm op en wanneer het niet duidelijk is, druk bij dit invoerscherm op de help-knop (F1). U wordt dan naar een kennisbankartikel met meer uitleg over dit invoerscherm verwezen. Foutmeldingen zijn meestal onherroepelijk en LogiSal (of de module van LogiSal) wordt afgesloten.

Bij fatale foutmeldingen krijgt u altijd het advies eerst te proberen het probleem op te lossen door te kiezen voor Reorganiseren en/of desnoods het geheel opnieuw opstarten van de computer.

Waarschuwingen worden vooral gegeven als de invoer van een bepaald veld niet geaccepteerd kan worden. Bijvoorbeeld een onmogelijke datum. U krijgt dan de gelegenheid de invoer te herstellen.

LogiSal houdt bij welke modules en bestanden in gebruik zijn. Als een module ten gevolge van een onverwachte fout wordt afgesloten bestaat de kans dat deze registratie ‘in de war’ raakt. Dit is eenvoudig op te lossen door LogiSal geheel af te sluiten en opnieuw op te starten.

Zie: categorie Probleemoplossingen voor oplossingen bij bepaalde foutmeldingen.

U komt er toch niet zelf uit?

Volg eerst de stappen die in de melding of de helppagina staan. Lost dat het niet op Dan verzoeken wij u de volgende stappen te nemen.

1. Noteer de foutmelding en de stappen die u daarvoor heeft genomen
  2. Maak een kopie van de administratie (zie: kopie naar de helpdesk sturen)
  3. Mail naar helpdesk@logihuis.nl de kopie van de administratie met de informatie.

Soms worden fouten o.i.d. veroorzaakt door een combinatie van een zeldzame instelling in uw bestanden en het programma wat daar geen rekening mee heeft gehouden. Niet alles is te voorzien. Dan kan het voor de helpdesk van belang zijn te beschikken over de bestanden van uw administratie om te beoordelen of de fout wordt veroorzaakt door een fout in de software of door gebruik van een verkeerde instelling/invoer door de gebruiker