APG Foutmelding: De variabele is niet ingesteld (LogiPoort)

Ontvangt u een foutmelding op een ingestuurde LPG APG “De objectvariabele of With block-variabele is niet ingesteld” dan verzoeken wij u eerst de volgende stappen uit te voeren. Geef dit eventueel door aan uw systeembeheerder.

Ten eerste is het belangrijk dat u zeker weet dat u de juiste inloggegevens heeft gevuld bij Opties > Instellingen > Instellingen APG.
De gegevens van het MFT account dient u hier te vullen. Dus niet de inloggegevens van het online portaal.

Tip: Typ eerst het wachtwoord in kladblok om te controleren dat het wachtwoord exact overeenkomt. Kopieer dit (zonder spatie) en plak het in LogiPoort.

Download en installeer de volgende Microsoft onderdelen op uw PC:

Microsoft redistributable c ++ 2012 x86
Microsoft redistributable c ++ 2012 x64
Microsoft redistributable c ++ 2013 x86
Microsoft redistributable c ++ 2013 x64

Mocht u daarna nog steeds dezelfde melding krijgen dan dient u te controleren of de poorten, die APG gebruikt voor de communicatie open staan.
Naast poort 990 moeten ook de poorten TCP 32000~33000 naar mft.apg.nl opengezet te worden.

Heeft u een firewall of proxyserver? Deze kunnen ook de communicatie tegenhouden.
Let op: Een Sophos (UTM) systeem kan deze poorten ook dicht zetten.

Wij zijn niet op de hoogte of het open zetten van deze poorten schadelijk zijn voor de beveiliging van uw systeem.

Mocht u na deze stappen nog steeds dezelfde foutmelding krijgen dan vragen wij u contact op te nemen met onze helpdesk.

U heeft altijd de mogelijkheid om zelf via uw browser de bestanden aan te leveren aan APG.
Dat kan via: pensioenaangifte.apg.nl.