Menu

Instellingen APG (LogiPoort)

Om aan de slag te kunnen met de verzending van UPA berichten, zult u eerst LogiPoort op de juiste manier moeten instellen. Op deze pagina vindt u hiervoor de benodigde informatie.

In LogiPoort gaat u naar Opties > Instellingen. Het Instellingenscherm wordt nu geopend. Aan de linkerkant ziet u een overzicht van de verschillende Pensioenuitvoerders. Selecteer in deze lijst Instellingen APG.

De URL voor aanleveren berichten is mft.apg.nl

Indien u pensioenaangiften richting APG dient in te sturen dan vinkt u deze optie aan en vult u de loginnaam en het wachtwoord in van de MFT omgeving.

Let op: De login van het MFT account is niet hetzelfde als de login op pensioenaangifte.apg.nl

In dit scherm kunt u ook instellen of u de response berichten van APG direct wilt opslaan (xml of txt). Bij de Locatie responses kunt u aangeven waar u het wilt opslaan.

ABP en PWRI kunnen niet middels dit kanaal aangeleverd worden. Via APG kunt u een andere manier van aanleveren krijgen.

Extra instellingen voor APG

APG maakt gebruik van poort 990, hierdoor kan het zijn dat de aangiften niet verwerkt worden, of zelfs niet verstuurd worden. Hieronder is een overzicht van een aantal instellingen die u kunt (laten) controleren:

  • Zorg ervoor dat de URL voor inzenden overeenkomt met de volgende URL: mft.apg.nl.
  • Stel de juiste protocolpoort in om te verbinden. Bij APG is dit dus TLS/SSL poort: 990.
  • Gebruik Passive FTP.
  • Controleer de transportbeveiligingsinstelling (explicit mode FTP/s).
  • Gebruikt u een firewall, controleer dan of de datapoorten openstaan voor de data verbinding naar de APG-ftpservers: 32000-33000.
  • Indien u IP-adressen nodig heeft om de firewalls in te stellen voor de connectie naar de APG-ftpservers, kunt u refereren naar dit IP-adres: 194.151.16.111.
  • Gebruikt u een mainframe of een batchprogramma om te connecteren, dan heeft u waarschijnlijk de publieke sleutel nodig. Deze kan APG leveren op aanvraag.
Bestandsnaamvereisten

Zie het volgende kennisbankartikel: Lis Bestandsnaamvereisten.

In LogiPoort is de url van Capgemini veranderd. Zie hiervoor kennisbank LogiPoort: Updaten (LogiPoort)