Een back-up maken

Het advies van LogiSal is om regelmatig een back-up te maken van uw administraties. In het geval van een foutmelding is het met behulp van een back-up meestal binnen een paar minuten op te lossen. Als u geen back-up heeft, kan dit veel meer tijd in beslag nemen. Het loont dus om periodiek een back-up te maken. Maar hoe maakt u een back-up? Lees snel verder!

De LogisalXXXX map

De vier X’en staan voor het jaartal. De LogiSal map voor het huidige jaar is bijvoorbeeld Logisal2024. Standaard vindt u de LogisalXXXX map(pen) op de C-schijf in de map SALARIS.

Als u LogiSal ergens anders op uw systeem heeft geïnstalleerd dan kunt u in LogiSal bij Info > Versie en informatie op de knop “Verkenner” klikken. Dan wordt de juiste Logisal map automatisch geopend.

Administraties kopiëren en plakken

De genummerde mappen die in de LogisalXXXX map staan bevatten de gegevens van uw administraties. Van deze mappen gaat u de back-up maken.

Handig om te weten: Het nummer van de werkgever in LogiSal komt overeen met het nummer van de map.

Om een back-up te maken maakt u een kopie van de genummerde mappen door deze te selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop op de selectie te klikken. In het menu dat geopend wordt, klikt u op “Kopiëren”.

Nadat u de mappen heeft gekopieerd, kunt u deze ergens anders op uw systeem plakken. Dit doet u door in de geselecteerde locatie op de rechtermuisknop te klikken en “Plakken” te selecteren.

Tip: U kunt ook de mappen selecteren en de toetsencombinatie Ctrl + C gebruiken om ze te kopiëren. Vervolgens gebruikt u Ctrl + V om de bestanden op de gewenste locatie te plakken.

Dat is alles! De back-up bestanden nemen weinig ruimte in beslag maar kunnen u bij een foutmelding veel tijd besparen.

Een back-up administratie terugzetten in de LogisalXXXX map

Let op: Doe dit alleen op advies van een LogiSal medewerker.

Ga naar de back-up locatie en selecteer de juiste map. Stel dat administratie “003 Het snoepje” een foutmelding geeft, dan maakt u een kopie van map 003 in de back-up locatie.

Nadat u de map heeft gekopieerd gaat u naar de LogisalXXXX map. Open deze en verwijder de 003 map. Na het verwijderen plakt u de “back-up” 003 map.

In LogiSal gaat u naar Beheer > Reorganiseren en klik op “Start”. De administratie is nu teruggezet naar het back-up bestand.

In LogiPoort is de url van Capgemini veranderd. Zie hiervoor kennisbank LogiPoort: Updaten (LogiPoort)