Vakantiedagen reservering (LogiSal)

U kunt als volgt vakantieuren of dagen reserveren in geld.

1. Ga naar Werkgever > Tab Reservering.
2. Klik op een vrije reservering (Bijvoorbeeld 6)
3. Geef de naam Vakantiedagen (of anders)
4. Opbouw over een vrije grondslag (8 is vaak vrij, de naam kunt u aanpassen in het zelfde scherm via de knop Grondslagen)
5. Kies voor wel of niet printen op salarisspecificatie.
6. Het percentage mag u zelf invullen, alsmede het grootboek.
7. Bij looncode uitbetaling geeft u de looncode op die u wilt gebruiken voor de uitbetaling.
(bij maandelijks uitbetalen is het geen bijzondere beloning)
8. Sluit de Werkgever en ga naar Werknemer tab ResVer en klik op de reservering.

Grondslag instellen
Als u kiest voor Grondslag 8 dan moet u er voor zorgen dat looncodes deel gaan uitmaken van deze grondslag.
Ga naar Looncode > Selecteer de looncode waarop u het loon uitkeert (bruto loon per uur) > Geavanceerd > Vink de grondslag aan zoals in de reservering is aangegeven (opbouw over grondslag).
Daarna dient u nog in te stellen dat u vakantiegeld wilt reserveren over de vakantiedagen.
Selecteer de looncode waarop u de vakantiedagen uitkeert > Geavanceerd > Vink daar Vakantie aan.

Vakantiegeld opbouwen over de vakantiedagen
Ga naar Looncode > Openen en selecteer de looncode waarover u vakantiedagen wilt reserveren (zoals bruto loon of bruto loon per uur).
Klik op Geavanceerd en vink Grondslag 8 aan.
Dit moet u doen voor elke looncode waarover u vakantiedagen wilt reserveren.

Wilt u de vakantiedagen direct uitkeren bij het boeken?
Zet de optie: Automatische vrijval toepassen bij elke boeking op AAN bij Werknemer > tab Resver > Selecteer de reservering.
Bij Werkgever > Reserveringen > Selecteer de reservering, kunt u aangeven dat bij nieuwe werknemers de reservering automatisch dient vrij te vallen.
Het is mogelijk dat deze reservering niet voor alle werknemers geldt. U kunt deze per werknemer aan/uit zetten.

Zet indien gewenst bij Werkgever > tab Diversen > de optie “Uren verhogen door uitbetalen reservering” aan.