Updaten (LogiPoort)

De verschillende update mogelijkheden

Er zijn twee manieren om te controleren of er een nieuwe update beschikbaar is voor LogiPoort.

De automatische controle

Standaard is LogiPoort ingesteld om automatisch tijdens het opstarten te controleren op updates. Wilt u dit niet? Schakel dan de automatische controle uit. Dit doet u door in LogiPoort naar Opties > Instellingen te gaan. Standaard worden de algemene instellingen geopend. Dit is ook waar u de automatisch update in of uit kunt schakelen. Dit doet u door op het vakje te klikken; een vinkje betekent dat de instelling actief is (zie afbeelding) en geen vinkje betekent dat deze instelling uit staat.

Handmatige update controle

Wanneer u de automatische update controle uit heeft staan kunt u zelf controleren of er een nieuwe update beschikbaar is.

Deze handmatige controle voert u uit door in LogiSal naar Info > Versie en informatie te gaan. Daar vindt u aan de rechterkant de knop “Update”.

Wanneer u hierop klikt en er is geen update beschikbaar verschijnt de onderstaande pop-up:

Wanneer er wel een nieuwe update beschikbaar is krijgt u de volgende melding te zien:

Als u de update wilt installeren, klikt u op “Ja”. Wilt u dit op een later moment doen, dan kiest u voor “Nee”.

LogiPoort update uitvoeren

Wanneer u de melding krijgt dat er een update beschikbaar is en u wilt deze installeren dan klikt u op “Ja”.

Het kan zijn dat er een paar seconden vertraging is, maar uiteindelijk zal LogiPoort worden afgesloten. Er verschijnt een scherm met een statusbalk; hier hoeft u niets te doen. Dit is de voortgang van de download en het unzippen van het gedownloade bestand. Dit duurt een paar seconden.

Wanneer de update is gedownload en uitgepakt ziet het volgende scherm:

Klik op de “Update”-knop. LogiPoort wordt nu bijgewerkt. Wanneer de update klaar is krijgt u de onderstaande melding:

U heeft nu de meest recente versie van LogiPoort.

Handmatig de update downloaden en uitvoeren

Het kan zijn dat u niet voldoende rechten heeft om de update te downloaden en uit te voeren. U krijgt een foutmelding. Dit kunt u oplossen door de update handmatig te downloaden en het bestand direct uit te voeren. Of u kunt het door uw systeembeheerder/administrator laten uitvoeren.

De meest recente update kunt u downloaden vanaf deze link.

Het handmatig updaten verloopt hetzelfde als de automatische update. Het enige verschil is dat u de update nu start door te dubbelklikken op het gedownloade bestand. Voor de overige stappen zie de bovenstaande paragraaf “LogiPoort update uitvoeren”.