Salarisspecificatie in eigen huisstijl (inclusief logo)

U vindt deze module via Hoofdmenu > Instellingen > Lay-out salarisspecificatie.

U beschikt over maximaal 30 lay-outs, genummerd 101 t/m 130. Uiteraard kunt u ook zelf een salarisspecificatie-indeling ontwerpen. U kunt met de lay-out 111 zien wat zo ongeveer de mogelijkheden zijn.U kunt bij Werkgever > tab Indeling Slip aangeven welke layout u voor deze werkgever wilt gebruiken.

Hieronder gaan we globaal in op het ontwerpen:

De salarisspecificatie wordt samengesteld a.d.h.v. blokken. Deze blokken heten werkgever, werknemer, basisgegevens, cumulatieven, bruto-netto, reserveringen, snip/vak en Boodschap. Per blok kunt u bepalen:
de plaats op het papier
het lettertype
vet en/of schuin
de kleur van de letters
de kleur van de achtergrond
of er een kaderlijn om het blokje moet
de kleur van de kaderlijn

Het meten van afstanden gebeurt in mm. Wij adviseren u een lineaal en een vel A4 bij de hand te houden.
Naast bovenstaande kunt u nog specifieke elementen inbrengen zoals een kaderlijn om de gehele salarisspecificatie of het weergeven van uw logo (zie hieronder).
U kunt ook bepalen waar de naam van licentiehouder en de pakketnaam op de salarisspecificatie komen (zie ook indeling) en ook hoe de naam van de werknemer afgedrukt moet worden.

Hier volgt specifieke uitleg over het opnemen van uw logo in de salarisspecificatie:

Maak een logo in jpg formaat. Een bestand dus dat eindigt op .jpg (verplicht). U kunt de grootte zelf bepalen, gewoon met een lineaal op een geprinte salarisspecificatie kijken hoe groot u het logo wilt hebben. Eventuele aanpassingen om de juiste grootte te bereiken doet u niet in LogiSal maar in een programma als IrfanView (gratis).

Stel het logo heet logo.jpg.
Kopieer logo.jpg naar de map waarin LogiSal is geinstalleerd, standaard tegenwoordig C:\Salaris\LogiSal20xx (xx=jaar). Dit kunt u controleren via menu Info > Versie en Informatie.
Start LogiSal.
Ga naar Werkgever, tab Indeling slip en noteer het nummer dat bij ‘layout’ vermeld staat.
Sluit de werkgever.
Ga naar Instellingen > LayOut Salarisspecificatie.
Klik aan de linkerkant op de layout die u daarnet heeft genoteerd.
Vink Logo Afdrukken op AAN.
Afstand linkerkant in MM: 1
Afstand bovenkant in MM: 1
Bestandsnaam: logo.jpg
Klik op ‘Voorbeeld’ volg de instructies.

U moet nu een salarisspecificatie zien met linksboven uw logo.
Als dit te groot of te klein is dan dient u de aanpassingen te maken met bijvoorbeeld paint en het gewijzigde bestand opnieuw te kopiëren naar de map waarin LogiSal is geinstalleerd. Als de positie anders moet dan kunt u dat eenvoudig met een lineaal uitrekenen en wijzigen.