Menu

Salarisspecificatie met logo

LogiSal wordt opgeleverd met 30 lay-outs voor salarisspecificaties die u naar eigen wens kunt aanpassen. U kunt de lay-outs aanpassen naar uw eigen huisstijl in kleur en lettertype. U kunt ook een logo aan de lay-out toevoegen.

Dit kan zowel op de lay-out van de salarisspecificatie ingesteld worden, als bij iedere werkgever afzonderlijk. Via de lay-out wordt hetzelfde logo getoond bij alle werkgevers die deze lay-out gebruiken. Wanneer u het logo per werkgever opgeeft, dan kunt u eenzelfde lay-out voor meerder werkgevers gebruiken, waarbij voor iedere werkgever apart een eigen logo wordt getoond.

Vooraf het logo klaarzetten

Maak een logo in jpg formaat. Een bestand dus dat eindigt op .jpg (verplicht). U kunt de grootte zelf bepalen, gewoon met een liniaal op een geprinte salarisspecificatie kijken hoe groot u het logo wilt hebben. Eventuele aanpassingen om de juiste grootte te bereiken doet u niet in LogiSal maar in een programma als Paint of IrfanView (gratis).

Er zijn nu twee manieren op het logo in LogiSal te zetten:

  1. Kopieer via uw Windows verkenner het bestand logo.jpg naar de map waarin LogiSal is geïnstalleerd. Dit is standaard C:\SALARIS\LogiSal20xx (xx=jaar). U kunt de map opzoeken via menu Info > Versie en Informatie.
  2. Open in LogiSal een Werkgever en ga naar > tab ‘Indeling Slip’. Klik daar op de knop ‘Logo’ en dan op de knop ‘Logo Toevoegen’. Wanneer u dan op ‘Ja’ klikt dan opent de Windows Verkenner en kunt u het logo op uw computer selecteren. Het hoeft dan niet in de Map van LogiSal gezet te worden. Zorg wel dat u op een later moment deze map niet meer verplaatst of verwijderd.

 

Logo op lay-out instellen (één logo voor meerdere werkgevers)

Stel het logo heet logo.jpg. Open in LogiSal Hoofdmenu > Instellingen > Lay-out salarisspecificatie. Selecteer aan de linkerkant de lay-out waar u het logo aan wilt toevoegen.

Vink in het kader Logo, het veld Logo afdrukken aan.
Vul Afstand linkerkant in mm en Afstand bovenkant in mm in, bijvoorbeeld: 5. U kunt dit later nog aanpassen.
Vul Breedte in mm in, bijvoorbeeld 20. U kunt dit later nog aanpassen.
Vul de bestandsnaam in, in dit voorbeeld: logo.jpg
Klik op de knop ‘Voorbeeld’. U zit nu een salarisspecificatie met linksboven het logo.

Logo op werkgever instellen (één logo per werkgever)

Stel het logo heet logo.jpg. Open een werkgever en ga naar > tab Indeling Slip.

Vink in het kader Logo, het veld Logo afdrukken aan.
Vul Afstand linkerkant in mm en Afstand bovenkant in mm in, bijvoorbeeld: 5. U kunt dit later nog aanpassen.
Vul Breedte in mm in, bijvoorbeeld 20. U kunt dit later nog aanpassen.
Sla het veld bestandsnaam over. Klik op een bestand uit de lijst daaronder met JPG-bestanden, in dit voorbeeld: logo.jpg
Is het veld met JPG-bestanden in administratiemap leeg, dan klikt op de knop ‘Logo Toevoegen’ en selecteert u daarna het bestand LOGO.

Ga nu in Hoofdmenu naar Printen slips, selecteer salarisspecificatie en klik op ‘Salspec’. U zit nu de salarisspecificatie met linksboven het logo.

Zie voor meer informatie over het aanpassen van de lay-out van de salarisspecificatie kennisbankartikel: Indeling salarisspecificatie.

30 november hebben wij aan onze vaste klanten de verlengingsmail voor de licentiesleutel(s) verzonden. Het e-mailadres is het adres waarmee in het afgelopen jaar een webshop-account is aangemaakt. Mail gemist: neem contact op met de helpdesk.