Instellingen TKP (LogiPoort)

Opties > Instellingen > Instellingen TKP

U kunt de aangiftes via het portaal indienen of via LogiPoort. De inloggegevens van het UPA account vindt u in het portaal van TKP. U kunt gebruik maken van de webservice. Het relatienummer oftewel leveranciers id, is hetzelfde als de gebruikersnaam van het UPA account. Het wachtwoord noemt TKP “Activatiecode” en is anders dan het wachtwoord van het portaal zelf.

De Url voor aan te leveren berichten is: https://UPA-ws.tkppensioen.nl/ws

UPA Activeren bij TKP

Indien u het UPA account activeert bij TKP kunt u aangeven dat u gebruik maakt van LogiSal (LogiPoort) of LogiPoort. Zo herkent TKP dat u wilt aanleveren met uw eigen relatienummer.

Meer informatie over het activeren van het UPA account bij TKP vindt u in dit stappenplan van TKP.

Leveranciers id (LogiSal)

Het relatienummer oftewel leveranciers id waarmee u indient, dient ook inhoudelijk het xml bestand gevuld te worden als IdLcr. In LogiSal kunt het leveranciersnummer instellen bij Instellingen > Gegevenslicentiehouder. Tijdens het aanmaken van de aangifte kiest op op het scherm Inzender voor Licentiehouder als leverancier.

Probleemoplossing
Als u afkeuringen krijgt mbt autorisatie controleert u dan het wachtwoord.
Deze kunt u raadplegen vanaf uw TKP account.

Meerdere inloggegevens (TKP koppelingen)

Wilt u berichten indienen via de inloggegevens van de klant?  Ga dan naar Bestand > Beheer TKP koppelingen.

Klik op nieuwe koppeling om een nieuwe koppeling te maken.

Voer vervolgens het Loonheffingennummer, relatienummer, gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Zodra er nu een bestand voor TKP in LogiPoort wordt geplaatst dat het loonheffingennummer van een koppeling bevat, dan wordt er aangeleverd met de gegevens ingesteld zoals in de koppeling. Er wordt dan niet gekeken naar het Instellingen TKP scherm.