Handmatige inhoudingen (LogiSal)

LogiSal biedt een brede opzet waardoor de meeste premies automatisch berekend kunnen worden. U kunt echter ook zelf premies berekenen en deze in het werknemersbestand opnemen. Standaard zijn er in het looncodebestand een aantal looncodes opgenomen voor handmatig berekende premies. Deze staan op 170 en verder.

Hoe maakt u zelf een handmatige premie?

Ga naar Looncode en zoek een lege regel, liefst in de 170-groep, en klik daar op.
Geef de naam en klik in de middelste kolom op ’16 handmatige premie’.

LogiSal vraagt nu eerst tot welke soort deze looncode behoort.
Daarna krijgt u de gelegenheid om de inhoudingen die u met deze looncode gaat doen bij de cumulatieven te laten ‘meelopen’.
U koppelt deze looncode daartoe aan 1 van de inhoudingen die u bij Werkgever, tab Inhoudingen inricht.
Zo kunt u dus extra pensioenpremie inhouden en die mee laten tellen, maar u kunt een aparte premie aanmaken.

Stel u wilt een WGA-premie inhouden die niet bij Inhoudingen zit:

• U gaat naar Werkgever, tab Inhoudingen en dubbelklikt op regel 6 (voorbeeld).
  • U vult nu bij naam in ‘WGA-premie’ en u activeert de inhouding.
  • U laat de percentages op 0 staan.
  • Vervolgens gaat u naar Looncode en maakt op 178 een looncode ‘WGA-premie’.
    Soort 16.
  • Vervolgens komt de vraag welke soort en daarna kunt u deze looncode voor de cumulatieven koppelen aan inhouding 6.

Alle premies die u nu inhoudt onder deze looncode komen toch op de salarisspecificatie onder de cumulatieven:

• U roept de werknemer op en kiest voor de tab loon.
  • Vervolgens klikt u op de knop Toevoegen.
  • U loopt in de lijst naar looncode 170 pensioenpremie en klikt deze aan.
  • Vervolgens voert u het bedrag in het klikt op Uitvoeren.

U kunt zo ook het werkgeversdeel toevoegen wat uw journaalpost en kostprijsberekening weer optimaal maakt. Deze standaard handmatige looncodes zijn zodanig ingesteld dat de bedragen meelopen in de cumulatieven.