Bediening en sneltoetsen (LogiSal)

De kleuren en grootte van de knoppen in het hoofdmenu van LogiSal kunt u naar wens aanpassen. Zie: Knoppen hoofdmenu

Voor het kiezen van de gewenste module kunt u gebruiken:

• De knoppen
  • Het menu boven de knoppen (met muis)
  • Sneltoetsen om direct ergens heen te springen (bijvoorbeeld Ctrl-B voor berekenen salarissen zie de lijst hieronder)
  • De Alt-Letter sneltoetsen. De betreffende letter is altijd onderstreept in het menu. Bijvoorbeeld Alt-R voor het menu Beheer.
Sneltoetsen Module
CTRL + A APG Pensioenaangifte
CTRL + B Berekenen
CTRL + C Checklist boekingen
CTRL + E Betalen
CTRL + G Werkgever
CTRL + H Help
CTRL + I Importeren adminstraties vorig jaar
CTRL + J Journaal
CTRL + K Kopiƫren
CTRL + L Loonaangifte
CTRL + N Nieuws en website LogiSal.nl
CTRL + O Looncodes
CTRL + P Printen Slips
CTRL + Q Grootboek
CTRL + R Reorganiseren
CTRL + T Pensioenaangifte TKP
CTRL + U Updaten
CTRL + V Versie en informatie
CTRL + W Werknemer
CTRL + X LogiSal beƫindigen
CTRL + Y Leesmij
CTRL + Z Pensioenaangifte Zorg en Welzijn
Del Verwijderen boekingen (slips)
CTRL + Del Verwijderen Werkgevers en/of Werknemers

Toetsenbordnavigatie
In de modules ziet u op tabbladen en commandoknoppen meestal een letter onderstreept staan. Als u deze letter intoetst terwijl u ALT ingedrukt houdt dan activeert u dat tabblad of die knop.
Als u geen onderstreping ziet gaat u op uw computer naar:
Start > Configuratiescherm > Toegankelijkheidscentrum > Het toetsenbord eenvoudiger in gebruik maken >Het gebruik van toetsenbord snelkoppelingen gemakkelijker maken > Vink aan: Toetsenbord snelkoppelingen en sneltoetsen onderstrepen.

Data-invoer
Voor het verlaten van een veld kunt u gewoon op een ander veld klikken of met TAB naar een ander veld gaan. Als het om velden gaat waar een waarde (tekst of getal) ingevoerd kan worden dan kunt u met ENTER afsluiten. LogiSal verplaatst dan zoals een TAB dat doet.

Alle velden waarin bedragen ingevoerd kunnen worden zijn gelimiteerd in cijfers voor en na de komma. Als uw toetsaanslag niet geaccepteerd wordt dan kan dit betekenen dat u eerst een karakter moet verwijderen.

Bedragen negatief maken/invoeren kan eenvoudig gedaan worden door op – te drukken. Het maakt niet uit waar u op dat moment in het veld staat. Het maakt dus ook niet uit of u dat voor of na de cijfers doet.

U kunt een of meerdere karakters of een heel veld blauw markeren (klikslepen) en verwijderen of vervangen.

Navigatie tussen werknemers onderling en werkgevers onderling
In Werkgever en in Werknemer vindt u rechtsboven knoppen met pijlen naar links en naar rechts. Deze knoppen navigeren naar de vorige/volgende werknemer of werkgever, waardoor het gemakkelijk wordt werknemers/werkgevers op 1 instelling te controleren. U kunt dit ook doen door gebruik te maken ALT in combinatie met de pijltoetsen links en rechts.