ALS100 Timestamp expiration (LogiPoort)

Bericht is niet voorzien van een geldige digitale handtekening: Timestamp expiration. Expires is …

Contreel de tijd van uw systeem. Deze is niet juist ingesteld.

Ga in LogiPoort naar Opties > Instellingen > Algemeen > En vink: Check systeemtijd van pc aan.
LogiPoort zal elke keer wanneer u op verzenden of ontvangen klikt de systeemtijd van uw apparaat bijwerken.

Controleer ook de reden waarom uw systeem niet op de juiste tijd staat en overleg dit eventueel met uw systeembeheerder.

Technische oplossing (VPS van Logihuis)
Kijk als de service Windows Time in het taakbeheer > services aan staat.
Zoja, voer de onderstaande stappen uit.

Onze hardware maakt standaard gebruik van UTC als tijdzone in plaats van CET en is sommige gevallen probeert Windows te synchroniseren met deze hardwareklok. Om te voorkomen dat dit probleem nogmaals kan optreden (wanneer er met de hardwareklok gesynchroniseerd wordt), moet Windows weten dat de hardwareklok in UTC modus staat.

Dit kan in Windows geregistreerd worden door het volgende commando uit te voeren in powershell of via cmd:
reg add “HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation” /v RealTimeIsUniversal /d 1 /t REG_DWORD /f

Dit zal de registry key “RealTimeIsUniversal” toevoegen onder het pad “HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation” waarin de waarde op 1 wordt gezet.

Vervolgens kan je de klok van Windows opnieuw synchroniseren vanaf een NTP server door het volgende commando uit te voeren in powershell of cmd:
w32tm /resync

Dit zorgt ervoor dat de klok weer synchroniseert en de tijd naar onze tijdzone wordt aangepast.