Uit dienst melden (LogiSal)

Om een eindafrekening te kunnen verwerken dient u de volgende stappen te volgen:

Ga naar Werknemer-> tab Algemeen en voer in het veld Datum uit dienst de uitdienstdatum en bij het uitklapscherm de reden uitdienst in en kies vervolgens voor Einde.

Daarna gaat u naar Bereken -> Selecteer de betreffende Werkgever, Werknemer en voer de Periode in en ga door naar Bereken.

Verwijder in het scherm Salarisberekening alle looncodes -> zet Gewone uren en Loondagen op 0 -> Klik daarna op Vrijval reserveringen

Dubbelklik op de blauwe regel vakantiegeld -> kies voor vrijval uitkering invoeren -> Voer het bedrag dat uitgekeerd moet worden in en klik op uitvoeren en dan op OK

Kies dan nu voor Bereken het loon -> Geef OK op de melding ‘U gaat berekenen met NUL loondagen’ -> en kies voor Boeken en einde.

Het resterende vakantiegeld wordt dan uitbetaald in de gekozen periode.

Uit dienst melden

Het enige wat u hoeft te doen is: ga naar de module Werknemer > tab Algemeen > Ontslagen/Uit dienst op “Ja” zetten en de datum uit dienst invullen.

Doet u dit svp wel voordat u de loonaangifte en/of pensioenaangifte maakt over het tijdvak waarin de werknemer uit dienst is gegaan.

Deze informatie wordt in de eerstvolgende loonaangifte meegenomen.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst