Vakantiegeld betalen (LogiSal)

LogiSal kan voor u vakantiegeld reserveren en uitbetalen.
Het vakantiegeld is ondergebracht bij reserveringen.

Als u vakantiegeld wenst te gaan reserveren dan gaat u eerst naar Werkgever > tab Reserveringen.
U selecteert daar reservering nummer 1: Vakantiegeld en activeert deze door het betreffende vakje aan te klikken.
U vindt daar een veld waar u het percentage (standaard 8) kunt invullen.
U kunt ervoor kiezen de reservering vakantiegeld wel of niet op de salarisspecificatie af te drukken.

Zowel het percentage als het afdrukken kunt u per werknemer nog eens apart instellen. Dit gaat via Werknemer > tab Resver.

Verder kunt u ook aangeven in welke periode het vakantiegeld uitgekeerd moet worden.

Als u vakantiegeld wenst uit te betalen dan kunt u dat o.a. doen tijdens het berekenen. Tijdens het berekenen vindt u rechts een knop Vrijval reserveringen. Als u hierop klikt komt u in een scherm waar u op de reserveringen vakantiegeld kunt klikken en het bedrag kunt invoeren dat u wenst uit te keren. Ook kunt u kiezen om het helemaal uitkeren van de opgebouwde reservering vakantiegeld.

Het beginsaldo van de reservering vakantiegeld kunt u invoeren bij Werknemer > tab Resver.

Natuurlijk kunt u ook zelf het vakantiegeld berekenen en uitkeren en de reserveringen van LogiSal niet gebruiken. Dan gebruikt u gewoon de standaard looncode 143 en voert het bedrag in.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst