Journaalposten exporteren (LogiSal)

In LogiSal kunt u exportbestanden maken voor vele boekhoudpakketten. Denk aan Unit 4, Twinfield, Exact, Snelstart en Yuki.

De instellingen om te kunnen exporteren regelt u bij Werkgever > tab Export.

Instructie export

• Ga naar Journaal
  • Bepaal de periode
  • Klik bovenin op het export teken (bladzijde met een X er in)
  • Het bestand wordt gemaakt op de locatie die u bij Werkgever heeft bepaald. U kunt de locatie nog aanpassen.

Als u een aanvullende journaalpost van een periode wenst, omdat u een wijziging heeft gedaan, dan kunt u dat in het keuzescherm (onderaan) opgeven.

In tegenstelling tot de Loonaangifte zorgt LogiSal niet automatisch tot corrigerende journaalposten. U zult zelf een aanvullende journaalpost moeten printen of moeten kiezen voor Cumulatief Journaal.

Er zijn vele boekhoudpakketten waarnaar LogiSal kan exporteren. Hieronder vindt u van een aantal extra opmerkingen.

Let op: indien u foutmeldingen krijgt bij het importeren van journaalposten, dan verwijzen wij u graag naar de leverancier van het betreffende pakket.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst