Menu

Branche Cultureel (LogiSal)

Cultureel valt meestal onder Zorg en Welzijn.

Sectorpremie (vervallen 2020)
Er is een sectorpremie voor vast personeel en 1 voor los personeel. Beiden zijn opgenomen bij de inhoudingen en beiden staan actief=ja. U dient per werknemer te kiezen welke premie van toepassing is. In het algemeen geldt:
Vast personeel = contract voor 1 jaar of langer.
Los personeel = contract voor korter dan 1 jaar (ook als dat achteraf zo blijkt) en werknemers zonder een vast overeengekomen arbeidsduur.
Per werknemer (via Werknemer > tab Instellingen) kunt u dit instellen.
Let op: de exacte regelgeving omtrent vast en los personeel vindt u in het handboek Loonheffingen van de Belastingdienst. Voor scholieren en studenten gelden afwijkende bepalingen.

Pensioen e.d.
Voor pensioen e.d. zijn geen inhoudingen c.q. fondsen opgenomen.

U dient de percentages en andere variabelen in de salarisadministratie Cultureel die LogiSal voor u maakt en onderhoudt te controleren aan de hand van de gegevens van Belastingdienst, pensioenfonds, sociale fondsen en overige uitvoeringsinstelling(en). LogiSal vult voor u de sector en de premie WerkHervattingsKas (WHK) in, gebaseerd op indeling als klein bedrijf. Deze dient u te controleren aan de hand van de beschikking van Belastingdienst. Van de premie WHK mag maximaal 50% van de WGA delen ingehouden worden op het loon van de werknemer. Hiervoor zijn in LogiSal aparte WHK fondsen aangemaakt.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst