Seniorenregeling voor Slagers

Mensen moeten steeds langer werken voordat zij met de AOW kunnen. De vraag is of iedereen die eindstreep wel kan halen of voortijdig wegens ziekte uitvalt. De slagersbranche kent op dit moment een seniorenregeling op basis van 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw. Vanuit hetzelfde oogpunt wordt naast de huidige regeling een tweede seniorenregeling voor 60-jarigen en ouder op basis van 95-100-100% ingevoerd.

Toepassing in LogiSal
De 80-90-100 regeling kunt u als volgt inregelen:

Ga naar Werknemer tab LoonED en vink de regeling daar aan.
Verlaag het loon naar 90% en ook het aantal uren naar 90%.
Als u nu gaat berekenen zult u zien dat de pensioenpremie gebaseerd blijft op 100%.

De pensioenpremie in de UPA blijft gebaseerd op 100%.
De premie VOS en STIVUS worden wel geheven over 90%.
U dient een formulier voor het pensioenfonds in te vullen.
Dit formulier vindt u op pensioenslagers.nl.

Voor de heffing is een nieuwe inhouding bedacht: Slagers Seniorenregeling.
Bij bestaande administraties dient u die toe te voegen.

Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Sociale fondsen > en dubbelklik een lege regel.
Vul in bij Naam Seniorenregeling en zet Actief aan.
Klik op Koppel en zoek naar Slagers Seniorenregeling.
Selecteer deze en klik op Bijwerken %%.