Looncodes (LogiSal)

Looncode betekent loonelementen of onderdelen van het loon.

Enkele voorbeelden van looncodes:

• Salaris
  • Overuren
  • Onkostenvergoeding
  • Auto van de zaak

De looncodes zijn genummerd van 100 t/m 199. Op de salarisspecificatie worden de looncodes 100 t/m 179 afgedrukt boven de sociale lasten en de loonheffing. De looncodes 180 t/m 199 komen daaronder. Het is dan ook raadzaam om in de laatste groep bijvoorbeeld de onkostenvergoedingen en het voorschot een plaats te geven, zoals ook in het standaard looncodeschema is gedaan.

Standaard krijgt u een flink aantal looncodes meegeleverd maar als u een nieuwe wilt maken dan kan dat. U kiest een vrij nummer, toetst een naam in en kiest één van de vele standaard soorten. Door een standaard soort te kiezen hoeft u niet zelf allerlei instellingen te doen. Klik hier voor uitgebreide uitleg over het maken van een nieuwe looncode.

Maar soms past uw looncode niet binnen onze standaard soorten. U kiest dan toch eerst een standaard soort die er het meest op lijkt en klikt vervolgens op de knop Geavanceerd. U kunt de looncode zelf naar wens finetunen. Voor het gebruiken van looncodes bij bereken of werknemer verwijzen wij u naar: Werken met looncodes

Zie ook: Nieuwe looncode en master instellingen

Tip:
U kunt de omschrijving (naam) van de looncode bij Bereken eenmalig aanpassen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld 1 looncode ‘inhouding’ maken en die per boeking individualiseren.