Journaal analyse (LogiSal)

Het journaal kunt u analyseren via Journaal > Analyse. Wij adviseren dit bij onduidelijkheden in het journaal.
Selecteer vervolgens de periode welke u wilt analyseren.

U krijgt vervolgens een uitgebreid overzicht van alle boekingen en met welke looncode deze is geboekt.

Er staan ook looncodes tussen die hoger zijn dan 199 en dus geen gewone looncode zijn.
Hieronder vindt u een overzicht waar u de journaal boekingen dan kunt vinden.

100-199 = Gewone looncode
200-299 = Inhouding werknemersdeel gewoon loon
300-399 = Inhouding werknemersdeel bijzonder loon
400-499 = Loonheffing
700-799 = Inhouding werkgeversdeel gewoon loon
800-899 = Inhouding werkgeversdeel bijzonder loon
900-999 = LB en reserveringen

Er zijn verschillende plaatsen waar u het boeken naar een bepaalde grootboekrekening kunt instellen.

1. Looncode
Ga naar Looncode > Open > Selecteer een looncode.
In hetzelfde scherm ziet u de instellingen voor de journalisering.

2. Reservering
Ga naar Werkgever > tab Reserveringen > Selecteer de reservering.
Linksonderin ziet u de instellingen voor het journaal.

3. Inhouding
Ga naar Werkgever > Inhoudingen > Selecteer het juiste tab.
Dubbelklik vervolgens op een inhouding > tab Journaal.
Indien het ook een werknemerspercetange bevat, dient er ook een Grootboekrek netto geselecteerd te worden.

Grootboekrekening
Wilt u een grootboekrekening nummer wijzigen van nummer of naam? Dat kan bij werkgever > knop Grootboek (rechts) > Openen.