Menu

Anoniementarief (LogiSal)

Strikt genomen is een werknemer anoniem als de werkgever niet over het BSN of juiste identiteitspapieren beschikt. Maar ook de NAW gegevens moeten beschikbaar zijn. In sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn het anoniementarief toe te passen.

U stelt het Anoniementarief in bij een werknemer door te gaan naar Werknemer > tab Fiscaal > subtab Bijzondere Instellingen, rechts vinkt u Anoniementarief aan.

Als het Anoniementarief wordt toegepast blijven in principe gewoon sociale lasten verschuldigd waarbij franchises niet gelden en maximumdaglonen (of maximumtijdvaklonen) ook niet. Verder heeft de werknemer geen recht op de loonheffingskorting. Daarnaast wordt het percentage van de loonheffing op de slip afgedrukt.

De gegevens die de werknemer opgeeft worden vermeld in de loonaangiften. U mag overigens alleen gegevens opgeven cq invoeren waar de werknemer voor getekend heeft.

30 november hebben wij aan onze vaste klanten de verlengingsmail voor de licentiesleutel(s) verzonden. Het e-mailadres is het adres waarmee in het afgelopen jaar een webshop-account is aangemaakt. Mail gemist: neem contact op met de helpdesk.