Menu

Anoniementarief (LogiSal)

Strikt genomen is een werknemer anoniem als de werkgever niet over het BSN of juiste identiteitspapieren beschikt. Maar ook de NAW gegevens moeten beschikbaar zijn. In sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn het anoniementarief toe te passen. Zie het handboek Loonheffingen van de Belastingdienst voor de voorwaarden.

U stelt het Anoniementarief in bij een werknemer door te gaan naar Werknemer > tab Fiscaal > subtab Bijzondere Instellingen, rechts vinkt u Anoniementarief aan.

Als het Anoniementarief wordt toegepast blijven in principe gewoon sociale lasten verschuldigd waarbij franchises niet gelden en maximumdaglonen (of maximumtijdvaklonen) ook niet. Verder heeft de werknemer geen recht op de loonheffingskorting. Daarnaast wordt het percentage van de loonheffing op de slip afgedrukt.

De gegevens die de werknemer opgeeft worden vermeld in de loonaangiften. U mag overigens alleen gegevens opgeven cq invoeren waar de werknemer voor getekend heeft.

Wij adviseren u om wanneer u (nog) geen BSN van de werknemer heeft, dit als boodschap op de loonstrook van de werknemer te vermelden via het tabblad Extra in het veld: ‘De regel hieronder wordt op de slip geprint’.

 

Op dinsdag 16 juli van 18:00 tot 24:00 vindt er bij Digipoort onderhoud plaats. Tijdens het onderhoud is het wel mogelijk om berichten aan te bieden, maar zal verwerking mogelijk langer duren.