Menu

Periodieke loonopgaaf Stipp Uitzendpensioen (PLO of PDO) (LogiSal)

Voor het Pensioenfonds StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten) dient u maandelijks (of vierwekelijks) de loongegevens van uw werknemers te sturen naar StiPP met een PDO-bestand (Periodieke Deelnemergegevens Opgave). Het PDO bestand kunt u in LogiSal als PLO (Periodieke LoonOpgaaf) maken via Periodeblok > PLO Uitzend StiPP. 

Met behulp van de onderstaande stappen maakt u het PDO-bestand aan. Dit bestand kunt u niet via LogiPoort of LIS indienen, maar moet u via ‘Mijn Pensioenadministratie’ van StiPP indienen. Via StiPP ontvangt u hiervoor de inloggegevens. 

Om een PDO in LogiSal te maken gaat u naar Periodeblok > PLO Uitzend StiPP. 

Dan opent het scherm ‘Periodieke loonopgaaf Stipp Uitzendpensioen’ waarmee u meerdere stappen gaat doorlopen om het document samen te stellen. Deze stappen leggen wij hieronder uit. 

Op het eerste scherm kunt u aangeven of alle werknemers getoond moeten worden of alleen de werknemers met een foutief BSN nummer. Ook kunt u aangeven in welke volgorde de werkgevers getoond gaan worden. Wanneer u een selectie heeft gemaakt klikt u op de knop “Volgende”. 

Er wordt een ‘Controle overzicht’ geopend met de werkgevers voor wie u een PDO-bestand kunt aanmaken (Foutcode Ok) en de werknemers met hun BSN-nummers. Controleer of de gegevens correct zijn en of er bij de werkgever(s) in de kolom “Foutcode” geen foutcode staat.

Tips: 

  • Mocht er in de plaats van “Ok” een foutcode staan dan kunt u de betekenis van deze code vinden in hetzelfde scherm (Controle overzicht). 
  • Het UVInr stelt u in bij Werkgever > Tab Algemeen in het veld “Stipp aansluitnummer”. Het formaat van dit nummer is 950-12345678-02-01 waarbij 950 betekent dat het een uitzendbureau is, 12345678 is het werkgevernummer en 01 het contractnummer. 

Wanneer alle gegevens correct zijn, maakt u het PDO-bestand door op de knop “Volgende” te klikken. 

Hier selecteert u de werkgever waarvoor u het PDO-bestand wilt maken en u klikt op de knop “Volgende>”. Als de door u gewenste werkgever er niet tussen staat, klik dan op de knop “<Vorige” en controleer de lijst opnieuw. 

In het volgende scherm bepaalt u waar het PDO bestand wordt opgeslagen: 

Door op de knop “\” te klikken kunt u navigeren naar een specifieke locatie op uw systeem. Deze locatie wordt gebruikt om het PDO-bestand op te slaan. Nadat u een locatie heeft geselecteerd, klikt u op de knop “Volgende>”. 

In het volgende scherm controleert u de gegevens en klikt u op “Volgende”.  

In het volgende scherm geeft u het Periodenummer Stipp op: 

U kunt het tijdvak aanpassen in de velden “Datum van” en “Datum t/m”. Zie voor meer informatie over de tijdvakken van StiPP op hun website. Klik daarna weer op “Volgende”. 

In het volgende scherm wordt het bestand daadwerkelijk samengesteld wanneer u daar op de knop “Start” drukt. Wanneer het bestand is aangemaakt krijgt u de volgende pop-up te zien: 

Klik op “OK” om de pop-up te sluiten, het PDO-bestand is opgeslagen op de door u aangegeven locatie. Dit is het bestand dat u aanlevert bij het StiPP pensioen. Klik op Einde en u kunt het gemaakte PDO-bestand indienen via ‘Mijn Pensioenadministratie’ bij StiPP. U kunt deze berichten DUS niet via Logipoort of LIS indienen.

Wanneer u klikt op de knop “Volgende”, dan krijgt u een overzicht van het PLO-bestand (=geleideprint) te zien. Bovenaan dit overzicht staan de standaardgegevens zoals: tijdvak, gemaakt op, periodenummer, etc. De bedragen bij het “Totaal pensioengevend loon” en de “Pensioengrondslag” worden (op verzoek van StiPP) weergegeven in centen. 

Op het overzicht kunt u twee soorten Contracten zien. In het voorbeeld staat werknemer Decade tweemaal vermeld. Voor werknemer Decade geldt de Basisregeling (01) en de Plusregeling (02). Dit kunt u zien aan de “01” en “02” in de kolom “Contract”. Voor werknemer Moer geldt alleen de Basisregeling en deze werknemer komt daardoor maar eenmaal voor in het overzicht. Wanneer alleen de Basisregeling van toepassing is staat er “01” in de kolom “Contract”. 

Voor het indienen van de aangifte verwijzen wij u graag naar deze pagina.

Meer informatie over het toepassen van StiPP in LogiSal vindt u op deze pagina.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst