Eerstedagsmelding (EDM) (LogiSal)

U hoeft alleen eerstedagsmelding te doen als de Belastingdienst u verplicht om dat te doen. Als er bijvoorbeeld een vergrijpboete is uitgedeeld of omdat de loonheffingen niet of te laat betaald is.

Mocht de eerstedagsmelding gedaan moeten worden dan kunt u in LogiSal gaan naar Werknemer > EDM (rechts onderin) > Opslaan. Nu is er een Xml-bestand aangemaakt. Het indienen kan op dezelfde manier als de loonaangifte.

De Belastingdienst heeft onterecht brieven verzonden over het WHK loon 2023 en 2024. De Belastingdienst zal volgende week een excuusbrief verzenden.Zie ook Melding van de Belastingdienst