Scripts (LogiSal)

LogiSal kan werken met scripts.
Een script is een verzameling van administraties waarmee u collectief acties kunt ondernemen.
Op dit moment kunt u scripts gebruiken bij:

Berekenen (knop Serieverwerken > Scripts)
Loonaangifte (knop Serie > Scripts)
Journaal (knop Serie > Scripts)

In een script kunt u zelf een verzameling van administraties samenstellen op grond van door u aan te leggen criteria.
Voorbeeld is een verzameling van DGA-administraties.
Of een verzameling van administraties die u op een bepaalde datum wilt verwerken.
Of een verzameling van administraties die qua soort bij elkaar horen.
Of een verzameling van administraties die onder 1 klant vallen.

U heeft maximaal 5 scripts.
U kunt aan elk script een naam toekennen en een omschrijving. Deze informatie is voor u en uw medegebruikers.

Met behulp van de pijlknoppen in het midden kunt u administraties in een script zetten of er uit halen.

Hieronder volgt de uitleg voor een ideale workflow voor veel (DGA) verloningen:

Vooraf:

Belangrijk bij Werkgever zijn:

• E-mailadres
  • Contactpersoon
  • Tab Export subtab Opslag PDF de default opslagmap
  • Tab Loonaangifte linksonder: zet aan: Periodenr en datum gebruiken bij Bereken
  • Tab Reservering: vul de periode in waarin het vakantiegeld uitbetaald wordt.

Belangrijk bij Werknemer:
E-mailadres

Belangrijke instellingen:
Ga naar Instellingen > E-mail afzenders en SMTP en richt dit in.
Zie ook: https://support.logihuis.nl/kennisbank/e-mail-met-google-oauth-2-0

De workflow Serieverwerken met scripts

Scripts inrichten

• Klik op Bereken en selecteer 1 DGA
  • Klik op Serieverwerken
  • Klik aan de rechterkant op Scripts
  • Selecteer aan de linkerkant een script en geef het een naam (DGA) en omschrijving
  • U verplaatst werkgevers van links naar rechts dmv dubbelklikken of met de pijltjesknop
  • Als alle werkgevers er in zitten klikt u op Opslaan en Terug of Einde.

Berekenen

• Ga naar Bereken
  • Vul Periode en datum* in
  • Klik op Serieverwerken
  • Selecteer het script en stel eventueel de reserveringen in
  • Klikt op Start. De lonen worden nu geboekt

Printen en verzenden salarisspecificaties

• Ga naar Printen Slips
  • Kies voor Productiedatum
  • Geef de datum in en klik op Selecteer: de lijst verschijnt
  • Met Crtrl-A selecteert u alles
  • Klik op Salspec. De specificaties worden op uw scherm geprint
  • Klik op het Mailteken en volg het proces

Loonaangifte

• Klik op Loonaangifte > Serie
  • Selecteer Tijdvak soort en naam
  • Maillijst moet aan staan
  • Als u de aangifte via LIS verstuurd dan kiest u de instelling ‘versleutelen voor LIS’
  • Selecteer het script
  • Kies de plaats waar u het opgeslagen wilt hebben
  • Start

Journaal

• Ga naar Journaal en klik op Serie
  • Selecteer het script
  • Selecteer onderin de extra opslagmap voor de kopieën
  • Klik op Start
  • Kies Periode (of Tijdvak) en OK.