Melding ‘Interne fout’ bij verbinden LogiSal Online

Foutmelding: ‘Er is een interne fout opgetreden’.

Omdat de meeste Windows Servers wereldwijd gebruik maken van Remote Desktop, is het een geliefd doelwit voor aanvallen door hackers / geautomatiseerde bots: Het is niet ongebruikelijk dat bots de RDP-poort van een Windows Server al binnen een paar minuten nadat een Windows Server voor het eerst online komt aanvallen.

Je kunt je Windows Server beschermen tegen dergelijke aanvallen door de Remote Desktop Poort te veranderen. Wij leggen u hieronder uit hoe dat moet.

Poort veranderen register

De standaard poort voor remote desktop is 3389. Deze zullen de automatische bots dan ook als eerste scannen. Door die poort te veranderen kunnen deze bots je server minder makkelijk vinden.

Stap 1

Maak eerst verbinding met de server. Mocht je de melding Interne fout krijgen, kun je het door blijven proberen tot je er wel in komt.

Stap 2

Kies voor Start en type ‘regedit’ > Enter. De Registry Editor wordt geopend.

Stap 3

Ga naar: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> Terminal Server -> WinStations -> RDP-Tcp, door te dubbelklikken op de mappen.

Stap 4

Scroll naar PortNumber en dubbelklik daarop. Wijzig onder Base Hexadecimal naar Decimal. Vervolgens kun je een andere (vrije) poort naar keuze invoeren bij Value data en kies OK.

Poort sluiten

Nu je de poort hebt gewijzigd dient in de firewall ingesteld te worden dat je deze poort open zet. Daarnaast dient de oude gesloten gebruikte poort gesloten te worden.

Stap 1

Ga naar Start > pijltje naar onder voor het menu en klik op Windows Firewall met geavanceerde beveiliging.

Stap 2

Klik op ‘Regels voor binnenkomende verbindingen’ > Rechtermuisknop op de regel ‘Extern bureaublad – Gebruikersmodus (TCP-In)’ > Regel uitschakelen.

Nieuwe poort openen

Nu we de oude poort (3389) hebben gesloten. Dienen er regels toegevoegd te worden om de nieuwe poort te openen.

Stap 1

Rechtermuisknop op ‘Regels voor binnenkomende verbindingen’ > Nieuwe regel…

Stap 2

Selecteer Poort > Volgende > Geef bij Specifieke lokale poorten het nieuwe poortnummer aan > Volgende > Volgende > Volgende > Vul een naam in, bijv.: ‘-‘Extern bureaublad andere poort TCP’ > Voltooien.

Stap 3

Doe hetzelfde als stap 2, maar dan selecteer dan UDP in het tweede scherm en zet eventueel ook UDP in de naam.

Start de server opnieuw op en je wijzigingen zijn toegepast.

Zijn de rechten te beperkt om de server opnieuw op te starten?

Gebruik dan het commando ‘shutdown -r’ in de commandprompt.

Ga naar Start > Typ: cmd > Enter, om de Opdrachtprompt te openen.

Verbinding maken via de nieuwe poort

Je dient nu tijdens het verbinden de poort toe te voegen aan het ipadres van je server.

Bijvoorbeeld het ipadres: 192.168.1.1 en de poort: 1234 wordt 192.168.1.1:1234

Kijk voor meer informatie over het verbinden: Hoe maak ik verbinding met LogiSal Online?